torsdag 4 september 2014

"Man måste hitta varandra spelmässigt också"

(Beck fotad när vi spelade in en pod nyligen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Sista matchen på försäsongen. Då blev det ett mål och en assist för Mattias Beck som gjorde en stark match mot topptippade konkurrenten Västerås. Men vaknat? Nja, han var ju ”vaken” redan innan:

– Jag har ju varit skadad och borta i två matcher också så det är väl inte så mycket att säga om det? Man försöker ju komma igång och komma in i allt allteftersom. Man försöker hitta kemi i kedjan och det tycker jag att vi gör idag men man behöver lite tid på sig så nej. Jag har inte varit så stressad över det, absolut inte, säger SSK-forwarden.


Men matchen började mindre bra för SSK som hade 0-2 i baken efter första perioden.

– Jag tycker att vi förde matchen men vi bjöd på deras mål. Vi gav bort dem, gick bort oss och det kändes som att de fick ganska enkla mål. Det var lite onödigt att det blev jämnt för vi hade initiativet i matchen. Genomgående. Men de är bra och skickliga när de får såna lägen som vi gav dem.

Ni gjorde tre snabba mål, på fyra minuter, vad händer där?
– Ja vi börjar bra i första och 0-2 då kändes väl sådär rättvist, vi bjöd ju som sagt på ett mål och ett var i fem mot tre för dem. Men sedan krigar vi på, jobbar på, fick tre snabba där. Det var bra utdelning! Men vad som hände? Jag vet inte! Vi gjorde mål, ha, ha. Nä men vi var effektiva och satte våra chanser. Vi fortsatte på det vi gjorde bra i första, säger Beck.

Målet var hans första för försäsongen och de uteblivna målen har väckt lite oro bland en del av fansen men det är många nya i SSK, Beck och Francois Bouchard har ju till exempel inte spelat ihop förr. Men nu börjar kemin komma och tanken är väl att de båda ska fortsätta ingå i samma kedja:

– Ja det verkar så och i dag tycker jag vi hade bra kombinationer och samarbete så idag tycker jag det kändes bra. men som sagt, man behöver tid på sig att hitta det där och jag har ju missat två av matcherna då tar det lite längre tid.

I början hade ni inte hunnit snacka ihop er?
– Nej och man måste hitta varandra för även om man snackar mycket så måste man hitta varandra spelmässigt också. Och lära sig varandra lite, så är det och då kan man behöva mer än fem matcher… vi kom varandra lite närmare i dag och kunde använda varandra bättre.

Att du missat två matcher … hade ni varit tajtare redan nu om du inte hade gjort det?
– Ja det är klart. I alla matcher man spelar tillsammans så händer det saker, så det är klart lite skillnad blir det men på det stora hela, när säsongen drar igång så tror jag inte det spelar så stor roll. Vi har fått två matcher nu och sedan har vi en vecka på oss nu att träna, så det är ingen fara.

Varför spelade du inte i två matcher föresten?
– Ja, jag hade lite känning i ena ljumsken och man vill vara försiktig på försäsongen och inte chansa. Så det var ingen jättefara.

Så folk behöver inte var oroliga…
… att de har värvat någon gammal gubbe? Ha, ha. Nej, nej. Jag har - peppar peppar - aldrig haft problem med ljumskarna någon gång så jag hade nog bara lite otur. Det var inga konstigheter.

Det här var som sagt sista matchen att träna bland annat det ”nya” boxplay och pp-spelet i men så där jättemycket nytt är det inte trots de större ytterzonerna, tycker Beck:

– Nej jag tycker boxen är tajtare nästan eftersom zonen är så stor så finns det ingen mening med att åka och jaga på något sätt utan man får jaga ingångarna och lösa puckar men annars är det bara försöka ha tajt box. Jag tycker inte det är någon superskillnad.

Det ska bli intressant att se om det blir skillnad när serien är igång och alla hunnit köra det lite mer?
– Ja men jag tror inte det blir någon stor grej så. Power play är ju alltid viktigt på något sätt. Och jag tycker inte det är några enorma skillnader än så länge i alla fall.

Att genrepet var lite viktigare än de andra matcherna så här långt kändes däremot konstaterar Beck. Stämningen i matchen var lite mer allvarlig. Och sedan fanns det en extra morot efter förlusten mot division ett laget Huddinge senast:

– Ja det är klart man vill studsa tillbaka från den bedrövelsen… men det är ändå lite klassiskt på försäsongen. Det är ofta det blir så på försäsongen – det blir det även när Elitserielag möter allsvenska lag. Det kan bli så, det behöver man inte dra så jättestora växlar på även fast vi inte gjorde en bra match, absolut inte. Men det är så det kan se ut.


SSK-VIK 4-3 (0-2, 3-0, 1-1)

FÖRSTA PERIODEN
0-1  (07.52) Nick Angell (Matt Fornataro, Evan McGrath) spel 5 mot 3.
0-2  (11.31) Conny Strömberg (Evan Mc Grath, Johan Jonsson)

ANDRA PERIODEN
1-2 (07.27) Mattias Beck (Francois Bouchard)
2-2 (09.43) Alexander Larsson (Francois Bouchard, Mattias Beck)
3-2 (11.46) Erik Lindhagen

TREDJE PERIODEN
4-2 (00.19) David Lidström (Alexander Larsson, Erik Lindhagen)  spel 5 mot 3
4-3 (07.12) Hampus Larsson (Evan McGrath, Mattias Bromé)


Målvakter: Sebastian Idoff (SSK) och Johan Fransson (VIK)

Inga kommentarer: