onsdag 17 september 2014

Piggt party i Globen...

Har ni fest eller? Verkar ha varit ett riktigt party på Globen under onsdagskvällen då Djurgården tog emot och krossade Leksand med 4-1.

Jag var och skrev Brynäs-Växjö (Nihlstorp gjorde SHL-comeback, straffade Brynäs med 2-1) i Gävle för TT så jag missade Globenmatchen och partyt där. 


Men jag noterar att det verkar ha varit ett sjuhelvetes drag i den så gott som fullsatta golfbollen.  Och det är ju alltid festligt och kul!

Viktigt också för Djurgården att få dunka in fyra mål och (enligt rapporterna) bjuda på en offensiv som fullkomligt körde över gästerna  i framför allt andra perioden och spela av matchen på ett stabilt sätt (återigen enligt vad som sägs och skrivs om matchen) i tredje.

Målskyttar: Mikael Ahlén, Joakim Eriksson, Mattias Guter och Markus Ljungh för DIF, Tomi Sallinen fick in en tröstreducering i mitten av tredje för Leksand som nu förlorat två  stora publikfeter på rad. Först klassikermötet mot Brynäs i lördags och så prestigemötet mot DIF i Globen.

För två av Djurgårdens målskyttar var festen extra skoj – Mattias Guter och Markus Ljungh gjorde båda sitt första SHL-mål i karriären. Tydligen var det Guters första match på Globens is också, snacka om att få ta in allt på en gång. Var föresten Ljunghs första match i Globen med!

Det finns ju många förstagången i SHL över Djurgårdslaget och det kommer ju några Globenmatcher till så fortsätter DIF I den här takten kommer man – tillsammans med fansen – att uppleva en rätt häftig säsong tror jag.

Jag har ju sagt – när  någon har frågat – att jag tror DIF kommer någonstans mitt i serien. Inte sist, inte i topp utan någonstans runt play in plats 7-8-9-10 och sedan tar sig till slutspel. Men jag har faktiskt tippat SHL också. Har inte lagt ut det än och hade inte bestämt mig om jag ska lägga ut det men vad fan. Jag bjuder på den. Så här har jag tippat serien:

1. Färjestad
2.Växjö
3. Frölunda
4 Luleå
5. Brynäs
6. Djurgården
7. Skellefteå
8. Modo
--------------
9.Örebro
10.HV71
--------------
11.  Leksand
12. Linköping

Vän av ordning noterar säkert nu att jag i tipset satt DIF lite högre än de platser jag skrev om några rader högre upp men det var mest för att få in en lite kul jokerplacering i tipset. Men tänk om de faktiskt hamnar där? Vore starkt i så fall för ett lag med så pass många ”nya” i SHL.


 Men vi får se hur det går. Det är ju trots allt 52 omgångar kvar att spela.

En som förresten verkar ha kul i Boston är Linus Arnesson som har gått vidare till den riktiga huvudcampen från rookiecampen. Campen håller på till 4 oktober.

2 kommentarer:

#9 sa...

Hej,

Att tippa HV71 som 10a är väldigt bold! :)

Jag tror personligen att HV kommer spela SM-final i vår!

Marie Hallman sa...

#9 Jo jag vet! Men jag har tippat dem högt i tre år och fått se de hamna i botten varje gång så nu kör jag botten från början... så får vi se var det landar!