torsdag 18 september 2014

Maries hockeypod del 24- Martin Filander. "För mig är det här en härlig chans"

(Poden träffade Martin Filander före bortamatchen mot Almtuna. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det har kommit ett gäng nya tränare i SHL och HockeyAllsvenskan senaste åren – Martin Filander, tränare i Västerås, är en av dem.

Han är bara 33 och har en spännande inställning till tränaryrket. Vi träffades ett par timmar innan Västerås match mot Almtuna i fjärde omgången och snackade om...


… resan från att vara spelare i Örebro för tre år sedan till tränarjobbet i Västerås  nu och varför han valde det här yrket istället för att ta ett helt annat jobb.

…vad som egentligen är viktigt för att ”betygsätta” en spelare.

... ledarfilosofi,  ålderns betydelse, samarbete mellan tränare, vinnarmentalitet och att driva saker till sin spets.

Vi pratade även om hur man bäst drar nytta av spelarnas kompetens och det lite annorlunda tränarsättet att leda genom dialog – och ha individuella samtal med varenda  spelare efter samtliga matcher i serien för att höja individerna och i förlängningen laget.


Hur är det att vara chef över rutinerade rävar som Nick Angell och Conny Strömberg ? Och varför ville Filander så gärna ha in just Conny i laget?

Det blev lite tankar om var han själv hämtar stöd och styrka också. Vad är skillnaden mellan den nu nerlagda Kvalserien och det nya kvalformatet  med bäst i serier och vad kan det få för konsekvenser?Hur tänker han om Västerås tuffa start med bland annat 2-5 förlusten mot bottentippade Vita Hästen i hemmapremiären.

Plus en hel del till. Så in och lyssna!

Ni kan streama och ladda ner poden här eller gå till I-tunes och I-store och hämta den där.


PS. poden spelades in innan Almtuna-Västerås i omgång fyra. Där blev det förlust 0-2 för VIK DS

Inga kommentarer: