fredag 12 september 2014

"Vi blir lite för passiva kanske"

(Victor Ekarv hade lite att fundera på efter matchen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Visst, AIK förlorade på straffar. AIK tappade en 2-0 ledning i slutet på matchen. Det var två individuella misstag som ledde fram till de två tappade poängen. Men. Om man sett AIK spela förra säsongen och jämför känslan då med nu  så finns det hopp. Stort hopp. Men om det längre ner…

Vad hände då?


(Om intervjuklippet med Ekarv inte funkar, klicka då på den här YouTube länken!)

Jo Ryan McKiernan bjöd generöst in SSK i matchen då han stor bakom förlängda mållinjen i ena rundeln, ska rensa och skickar pucken bakom sin egen målbur – förmodligen tänkt att gå i nästa rundel och upp i banan – men lägger ju pucken rätt på Alexander Larssons klubblad.

Larsson tackade, tog emot och passade in till en obevakad James Sixsmith som bara behövde sätta klubban till för att göra sitt första HockeyAllsvenska mål och det i SSK-tröjan.

Men det var ju bara en reducering. Med 1.15 kvar pressade SSK på med allt som gick och istället för att rensa enkelt lyckas förre Stanley Cupfinalisten Jordan Hendry dra en puck out. Och hamna i utvisningsbåset.

Men sånt händer ju faktiskt i hockey.  SSK såg sin chans, plockade Tim Sandberg och i spel sex mot fyra laddade David Lidström på ett mäktigt skott som susade in förbi Hamberg. Som inte hade så värst mycket chans på den pucken.

AIK hade dessutom lite otur på slutet då en AIK-spelare, jag tror det var Micke Nylander, kommer fri och pucken har mål skrivet i neon på sig. Men Tim Sandberg gör en galen Stålmannenräddning och förstörde den kvällen för Gnaget.

I straffläggningen var det nämligen bara en spelare som fick in pucken – SSK:s Jonas Engström, som lade SSK:s första suddenstraff. Mattias Beck var för övrig också nära att näta, satte till tonerna av en tung visselkör pucken i stolpen när han lade sin straff.

Det där hoppet då? Jo Lyssna till Victor Ekarv i klippet lite längre upp (använder du mobil, använd Youtubelänken under klippet som endast funkar på dator). 

Han var irriterad och frustrerad över att AIK tappade två poäng. Men där det förra året var gamnacke de luxe från dag ett finns nu – en kanske naiv men ändå – positiv känsla. Man tar förlusten, lär sig och går vidare. Det här laget ser möjligheter. Det kan löna sig i längden tror jag.

Och innan raset, i två och en halv period fanns gott om bra initiativ och en stundtals tung press. Eller som SSK-tränaren Janne Karlsson sa till lokaltidningen LT.se efter matchen:

"De hade oss i brygga. Vi stod inte bara på hälarna, vi stod på nacken där i andra"

Som sagt. Det finns  något att bygga på. Det finns potential.

Och en sak till. Förra säsongen  hade till och med AIK-publiken gamnacke från match ett. Nu fanns en glöd på läktaren som kan bära långt - om fansen orkar kämpa på och fortsätter stötta så här. Det kommer gå upp och ner i och även svänga från match till match för det här unga laget. Men spelarna visade ändå upp en glöd och ett jävlar anamma som det var ett tag sedan man såg i AIKs matcher så visst är de förtjänta av samma fina stöd framöver. Jag hoppas de får det.

Inga kommentarer: