måndag 15 september 2014

"Tellan är bra på att säga och visa hur han vill ha det"

(Alexander Deilert fotad på en träning. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Straffvinst i premiären (mot Växjö) och uddamålsförlust 1-2 i första bortamatchen (mot Linköping) under måndagskvällen.

De tappade poängen svider så klart men det är ändå ett rätt okej facit. Djurgården är trots allt tippade i botten och även om spelare som Tellqvist, Samuelsson, Holmqvist och Jocke Eriksson har rutin för ett helt PRO så behöver DIF lite tid att växa in i SHL.


Alexander Deilert är en av dem som ska anpassa sig till en ny nivå efter spel i lägre nivåer de senaste åren. Och jag tycker han tog för sig bra under försäsongen.  Liksom hela DIF som haft en genomgående bra attityd och hög energi i spelet i både CHL och i SHL.

Men visst finns det saker att jobba på. Till exempel bättre spelvändningar i egen zon för att få mer energi i anfallszonen, konstaterar Deilert.

– Vi kanske ska vara lite mer rejäla i egen zon så att vi kan lyfta upp laget mer och komma till längre anfall på dem så att vi har orken i anfallszon istället för att göra av med allt i egen zon. Det är väl det. Sedan i power play så gick det jäkligt bra i CHL på försäsongen men nu har vi inte skapat samma lägen som vi gjorde i första matcherna på försäsongen så där ska vi också bli bättre.

Faktum är ju att DIF inte varit särskilt lyckade alls i pp så här långt med noll mål och endast tre skott på mål under de tolv minuters pp som man har haft. Det har varit skott och målsnålt överlag för DIF som ju bara gjort två spelmål – Marcus Sörensen i premiären och Robin Alvarez som gjorde sitt första SHL-mål nu mot Linköping.

Och där ser Deilert – som fick 10.3 i istid i premiären och endast 5.44 i istid mot LHC -möjligheter till förbättring, inte minst hos sig själv:

– Personligen så vill jag jobba på saker som jag behöver bli bättre på och det ska jag göra också, som jobbet i egen zon och att vända spelet ännu snabbare så jag kan bidra ännu mer till laget och få spela ännu mer.

Utveckla det där?
– Nämen spelet i egen zon, att bli ännu snabbare ut där. Bli bättre på att ligga nära med klubban på deras puckförare och vara bra på det som jag är bra på och det är att vara en offensiv back. Så det finns lite saker att jobba på. När de sitter så brukar det andra sitta också, då brukar målen trilla in, säger Alexander Deilert som gjorde två mål under CHL-matcherna – ett mot Eisbären hemma och ett mot Eisbären borta. Båda i pp och lustigt nog båda under samma helg.

Men det var då och nu är det SHL. Med tanke på att Djurgården tippats i botten av de flesta så tycker jag nog att man – i åtminstone de här två första matcherna – har stått upp bra. Djurgården var på inget sätt utspelade mot LHC i kväll även om hemmalaget kopplade ett litet grepp i tredje perioden.

Och även om målskyttet måste upp så finns ju ljuspunkter som Marcus Sörensens fenomenala form, Robin Alvarez som tar för sig som om han inte alls är SHL-debutant och nu fick göra sitt första SHL-mål. Målvakten Micke Tellqvist har varit tydlig i sitt spel och i sina ambitioner och har varit riktigt bra även om han kanske släppte stolpen lite lättvindigt vid LHC:s första mål.

Att bara ha släppt in två spelmål och dessutom ha täppt till helt i en straffläggning är en bra början på Djurgårdens comeback i SHL. Och en bra defensiv att bygga på:

– Det är en kombination av att Tellan är jäkligt bra och att vi försöker underlätta för Tellan´(som har hållit nere baklängesmålen). Klubborna ska bort framför eget mål, han ska få ta returerna och kunna se pucken hela vägen så vi gör ett bra jobb där. Men det är en lång säsong, det kan bli ännu bättre, säger Deilert som uppskattar sin målvakts tydliga kommunikation:


– Han är bra på att säga och visa hur han vill ha det. Det är ett bra samarbete med backarna, vi är på samma plan. Vi vet hur vi ska spela, sedan är det bara att verkställa det…

Inga kommentarer: