torsdag 11 september 2014

Maries hockeypod del 23: Mantas Armalis. "Vi kommer båda tävla tills vi tuppar av"

(Mantas Armalis. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Snart dags för Djurgården att spela första matchen i SHL sedan comebacken i våras. I mål – mest troligt Micke Tellqvist men han kommer inte få någon lugn resa.

Mantas Armalis må ha samlat hockeykort i massor av Tellan när han var liten men han är minst sagt redo att ta upp kampen om förstaspaden med sin barndomsidol.


( "Det är klart att jag känner mig svensk också" FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jag åkte till Hovet och spelade in ett längre snack som skulle bli en intervju som blev en pod (därför lite annorlunda avslutning än jag brukar ha).

Men in och lyssna på Mantas om….

…barndomens orienteringsträning som gav honom bra grundkondition och starka fötter men också en vilja att spela hockey i stället.

Vi tog upp Mantas littauiska rötter, varför han inte har blivit svensk medborgare- än - trots att han har bott i Sverige sedan fyra månaders ålder och är uppväxt i Haninge? Och varför fick TV-pucken honom att satsa på det littauiska landslaget istället för det svenska?

("Vad tänker man på catwalken? Skratta inte, skratta inte! "  FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Vi snackade ungdomsåren i Djurgården, vägen tillbaka till klubben i hans hjärta via Mora – kulturchocken men också stöttningen, hur han tog chansen och fick en fin utveckling där och som utlånad till division ett-lag, bland andra Tranås.

 ("Man får väldigt mycket skott på sig (i Littauens landslag och i division ett). Det gynnar en som målvakt" FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Mantas stod som liten på Hovet och drömde om att en gång få dra på sig Djurgårdströjan och spela med sina idoler. Nu får han göra just det. Så  hur starstruck var han inför första mötet och hur är det nu att få vara målvaktspar med barndomsidolen och förebilden Micke  Tellqvist – som han nu ska spöa?

("Modellkarriären har finansierat det jag brinner för - ishockeyn. Jag kunde ha gått fler visningar för Versace i vintras men då hade vi ju Karlskrona borta så det gick ju inte" FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Vi snackade samarbetet – och duellerna - med Tellan men också hans lite udda extraknäck för att finansiera sin stora kärlek ishockey nämligen jobbet som fotomodell för bland andra Versace. Hur tog slumpen honom från en klädaffär i Mora till catwalken på Milanos fashionweek? Hur gör man när de tycker att man har ”a damn big ass” och vad tänker man där under en modevisning inför alla kameror iklädd badbrallor?

( "Någon dag ville jag vara som de där (på isen). Jag vet inte hur många matcher jag har sett med Micke Tellqvist. Och jar har haft väldigt många hockeykort med Micke Tellqvist på kan jag säga..." FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

 Det blev lite om den kaotiska hemmadebuten mot Fribourg Gotteron och lyckokänslan i DIF tröjan som startmålis på Hovet mot Eisbären också och varför det aldrig blir vardag att åka ut på Hovets is inför fansen. 
Med mycket mer! In och lyssna

HÄRkan ni streama och ladda ner poden som också finns på I-tunes/I-store.

Här hittar ni tidigareavsnitt

2 kommentarer:

ssk1902 sa...

Hej marie ska du inte tippa tabellerna i år ?

Marie Hallman sa...

SSK1902. Jag har tippat en för SHL men inte lagt ut den... funderar lite på HA om jag ska göra eller inte. Får återkomma till det... :))

Hur tippar du?