onsdag 24 september 2014

"Det kändes som en ryggsäck släppte från våra axlar"

(Segerskytten David Lillieström - till vänster - och  Daniel Olsson Trkulja fotade efter en träning tidigare i höst. )

Det tog fem matcher men i den sjätte kom AIK:s första seger i serien för säsongen efter att Rögle besegrats med 4-3 efter förlängning.

Så inte tre poäng men väl två sjukt viktiga pinnar in på kontot och framför allt – mentalt viktigt för AIK att bryta förlustraden och inte bara känna att man börjar hitta rätt i spelet utan även får betalt för det.

Jag ringde upp David Lillieström i bussen och tog ett snack om matchen. Det var bra ljud utan stök i bakgrunden för en gångs skull så ni kan lyssna på det här. Använder du mobil, lyssna istället här via Youtube.

(LJUD o BILDER i klippet tillhör: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN,SE)

David satt och åt men var snäll och gjorde intervjun ändå – i fall ni undrar lite över en del mumsande mitt i pratet. Jag hade tänkt skriva ut intervjun först – om ni undrar över den lite abrupta starten.

AIK har faktiskt – med undantag för brakförlusten i Oskarshamn – blivit bättre och bättre för varje match man har spelat den här säsongen.

Mot Rögle (borta) höll man ner bytena, orkade hålla ihop det bättre mentalt och fick utdelning i form av en seger.

AIK höll även ner misstagen, det blev väl en handfull och tre av dem ledde till baklängesmål – bland annat då en klantig ”för många spelare på isen” utvisning gav Röglemål i det följande överläget och då AIK gick bort sig och lämnade fältet fritt vid ett av de andra två målen men ibland har man tur också.

Rögle hade ett skott i stolpens insida med drygt två minuter kvar till full tid, men där hade AIK marginalerna på sida för en gångs skull.

AIK-tränaren Tomas Fröberg var i lätt extas efter den blytunga bortasegern,  fullt förståeligt. Spelarnas glädjehög efter David Lillieströms segermål var rolig att se, det var snudd på tv-pucks feeling där.

Lillieströms segermål kom efter att Victor Ekarv fintat bort två Röglespelare, kraschat in på mål och gott omkull och blivit av med pucken men då dök David Lillieström upp istället och drog nytta av andra vågen, då han lyfte in pucken över Stefan Ridderwall. Noterbart är att 17-åringen Robin Kovacs och Johan Sellerstrand, 20 år, gjorde sina första mål i hockeyallsvenskan. 

Inga kommentarer: