måndag 22 september 2014

Lite silly - SSK, DIF o AIK

Lite silly season mitt i allt…SSK fyllde under måndagen på en redan stabil trupp med forwarden Pär Edblom från Leksand. Edblom har varit jagad av de flesta HA-klubbarna och kommer ge ännu mer stadga till SSK.

29-årige Edblom är en riktigt bra center, som både tar ansvar bakåt men samtidigt producerar framåt. Men kanske viktigast av allt – han gör sin omgivning bättre. En sån spelare behöver alla lag.


Kontraktet är på 1+2 år och så här säger SSK:s sportchef Per Nygårds i ett pressmeddelande
 ”Pär är en riktigt bra lagspelare och skicklig center som bidrar med hårt arbete över hela banan. Han är duktig på att hålla puck i anfallen och har en riktigt bra personlighet som gör att han kommer att komma in i laget på ett bra sätt. Edblom har med sig mycket rutin från HockeyAllsvenskan och även från många avgörande kvalseriematcher vilket kommer vara till stor nytta för oss i den resa vi gör.

Så här säger Per Edblom själv i samma PM:
”Det känns grymt bra och det är skönt att det äntligen är klart. Det verkar som att det är en riktigt bra moral i laget och jag tycker de visat en bra styrka i de första matcherna. SSK har absolut stora möjligheter att ta steget upp, man har en bra mix med spelare i bra ålder och killar som varit med ett tag. Att det blev SSK beror på att jag är övertygad om att klubben är ett lag för toppen och jag vill verkligen vara med och ta upp ett lag till SHL igen. För mig är högsta prioritet laget som sådant, och att det är laget som tillsammans ska ta steget upp och det kommer jag bidra med så mycket jag kan. 

Det har skett ett par kontraktsförläningar förra veckan också. Ni kanske har sett dem redan men jag listar dem ändå:

-22-årige forwarden Marcus Sörensen, förlängde med DIF i ytterligare tre år.
-20-årige forwarden Victor Ekarv, förlängde med AIK i ytterligare tre år han med.

Kanske är lite magstarkt att sätta dem ihop så här men det finns en gemensam nämnare i de här två förlängda kontrakten och det är att båda spelarna är unga, mitt i klivet framåt och klarar de sig utan skador så kan de bli riktigt bra.

Det är med andra ord viktiga spelare som DIF respektive AIK sett till att säkra även om båda två hade kunnat gå till andra klubbar och i ett sånt läge spela ut dessa ekonomiskt mot sina nuvarande klubbar. Kanske hade varit smartare för spelarna ekonomiskt att göra så men där verkar klubbhjärtat ha vägt över hos båda, varpå man har valt att satsa på DIF och AIK i stället.


Inga kommentarer: