söndag 28 september 2014

Lördagsmatcherna...

AIK tog emot Mora hemma, SSK mötte Almtuna hemma och Djurgården åkte till Örebro. Själv var jag och skrev Brynäs-LHC i Gävle. Puh. Vilken lördag.

Men jag har kollat lite så här i efterhand och här är lite noterat kring lördagens AIK, SSK och Djurgårdens matcher.


Jag tar dem i bokstavsordning:

AIK – mötte HockeyAllsvenskans serieledare, Mora hemma. Slutade 2-3 efter förlängning.

Christian Sandberg gav AIK en kanonstart med 1-0 efter bara 03.52.
Halvvägs in i matchen satte Daniel Olsson Trkulja sitt fjärde mål till 2-0. Med det målet har han för övrigt nätat fyra matcher i rad.

Tyvärr för AIK både reducerade och kvitterade Mora i andra och vann på övertid. AIK bytte dessutom målvakt när det blev förlängning, ut med Engstrand och in med Hamberg.

Noterbart är också att AIK vann skotten (38-32) verkar ha öst på bra framåt, inte minst i första och sista perioden. Det är mittenperioderna, särskilt slutet av dem som är tunga för AIK. Eller är, de har varit i alla fall, så här långt.

AIK fick till en bra längd på bytena mot Rögle i förrförra matchen men verkar ha ramlat tillbaka i gamla synder = för långa byten igen mot Mora och det orkar de inte. Dessutom måste pp upp, det går för långsamt där.

Djurgården – mötte Örebro borta. Slutade 4-5  efter förlängning.

DIF hade rånarluvorna på i slutet av matchen. Definitivt. När Örebros Daniel Viksten gjorde 4-1 i pp 14.26 in i i tredje var matchen körd. Trodde väl de flesta. Men tre mål inom loppet av 1.28 ändrade på den saken.

Henrik Eriksson gjorde två av dem målen: 4-2-reduceringen och 4-4-kvitteringen. Hans två första SHL-mål för säsongen för övrigt. Micke Samuelsson stod för 4-3 målet – hans första spelmål i DIF. Helt sjuk vändning. Att sedan Örebrokeepern Julius Hudacek bjöd på ena målet spelar ju ingen roll, mål blev det och en pinne med sig hem.

I förlängningen avgjorde Tomas Skogs för Örebro efter 3.32. Men snacka om häftig upphämtning. Vad DIF höll på med innan denna kan man ju fundera kring. Tre (!) skott  första och totalt 41-19 till Örebros fördel är ju allt annat än godkänt.

Visst, man kan uppenbarligen sno åt sig poäng även med få skott men det håller inte i längden. Av kommentarerna att döma var DIF mjuka i närkamperna också. Håller inte, måste upp där. Tellqvist kan inte rädda DIF varje gång.

SSK tog emot Almtuna hemma. Tog säsongens tredje trepoängare då man vann med 3-1

Viktigt att komma upp på vinnarspåret pronto efter den hittills enda förlusten senast, den som kom mot Asplöven, på övertid borta i onsdags. Och SSK är nu obesegrade vid full tid  i sju raka matcher. Vilken kalasstart!

SSK-målen gjordes av Alexander Larsson, Francois Bouchard och Pär Edblom, samtliga gjorde sitt första  HockeyAllsvenska mål i SSK-tröjan.

För Edblom var det dessutom första målet i andra matchen för klubben. Han hade en assist  den första matchen så 1+1 på två matcher. En god start.

Och apropå poäng… Robin Press, ja nog f..  bidrog han med en assist. Igen. Denna gång vid Edbloms 3-1-mål. Totalt 4+7 = 11 poäng nu och helt sjuk, han har gjort poäng i samtliga sju spelade matcher nu!

Press facit så här långt: Assist till 2-2 mot AIK, assist till 2-0 och gjorde 3-0 mot Västerås, assist till 3-3 och gjorde 3-2 målet mot Malmö, assist till 1-0 och 2-0 mot Vita Hästen, assist till  2-1 i övertidsvinsten mot Björklöven,  tvåmålsskytt 2-2 och 3-3  mot Asplöven,  assist vid 3-1-målet.
2 kommentarer:

Pluggen sa...

Klockrent analyserat som vanligt! Tellan KAN inte rädda DIF varje match, i synnerhet inte på bortaplan! Men det gläder mig att man inte förlorar så många tredjeperioder för närvarande...

Marie Hallman sa...

Tack Pluggen :)) Nä nu får utespelarna kliva fram bättre! Annars blir det hissfärd neråt tabellen.