tisdag 2 september 2014

"Man vill se, så tidigt som möjligt, att det vi jobbat på fungerar"

Peter Nolander fotad vid ett annat tillfälle. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

SSK har – som de flesta andra lag – haft en lite svajig försäsong. Vinst och pp-bingo för en vecka sedan mot AIK följt av 3-4 torsk mot Almtuna två dagar senare och nu 2-4 förlust mot division ett-laget Huddinge.

– Vi slarvar lite för mycket och vi tappar pucken på fel ställen, sedan är vi inte tillräckligt heta när vi ska göra mål tycker jag, sammanfattar SSK-backen Peter Nolander.


Det här att få stryk av ett lag från en lägre serie svider förstås lite extra.

– Ja så är det men det är svåra matcher, de krigar rejält och stenhårt och de gjorde det riktigt bra, det måste man säga sedan var inte vi så heta som vi borde vara.

Varför inte?
– Det är svårt att säga! Det känns som vi hade rätt inställning till matchen och vi försökte verkligen men det ville sig inte riktigt känns det som. Det är svårt att sätta ord på vad som inte fungerar!

AIK har haft en liknande berg och dalbana senaste matcherna?
– Jo men det är så typiskt försäsong och beror ofta på var man ligger i träning och i vilken fas och så. Och de lagen som kommer underifrån - de krigar järnet, så är det, det kan vara säsongens match för dem och de kämpar som djur och då gör de det bra, säger Peter Nolander.

Nu blev det två mål för SSK – ett av Francois Bouchard och ett av David Lidström

– Och vi gjorde ändå båda målen i pp (första i fem mot fyra och det andra i fem mot tre) så att vi fortsätter göra mål i pp det är positivt, det får vi ta med oss men i övrigt är det svårt att säga vad som inte funkar riktigt. De gör det bra i power play och hade ett vasst pp, det hade dem.

Var i uppbyggnaden inför serien är ni just nu?
– Vi har haft riktigt bra fart på våra träningar – det var som Janne sa i ena periodpausen att det är nästan mer fart på våra träningar än på matcherna tyvärr och så ska det inte vara så klart men det känns som vi ligger bra med och jag tror det blir en annan typ av match på torsdag mot Västerås. Vi gör en bättre match då.

Det är sista matchen innan seriestart också så hur viktig blir den?
– Det är klart att man vill göra bra matcher även under försäsong, sedan är det givetvis viktigare när det drar ihop sig och serien startar men vi vill ändå att spelet ska börja sitta och att saker vi tränat, att vi utför på matcher. Man vill se, så tidigt som möjligt, att det vi jobbat på fungerar.

Vad tänker du på för saker då?
– Kanske att vi är blir hetare när det är avslutsläge. Och framför allt i dag så tappar vi för många puckar i fel lägen, när vi ska ställa om och det är sånt vi måste jobba bort. För när vi möter skickligare lag då kommer det smälla där bak om vi inte gör det, säger Peter Nolander.

Mot Huddinge körde man på sju backar och det är den ordinarie backbesättning som SSK har just nu. och det går ju bra så länge alla kan spela men det är såklart sårbart att inte vara fler.

– Ja, det ska väl in någon mer är det sagt! Så länge alla är friska och hela är det inget problem men visst ska det in någon till. Sedan finns det många i juniorlaget som är bra så jag känner ingen oro där.

Ni har haft med en kille som heter Marcus Lundberg på träning?
– Ja, han ser jättebra ut, det finns mycket hockey i den killen. Och jag tycker vi har en bra blandning av gammalt och ungt. De unga kör på som bara den, de kommer bli riktigt bra många av de unga.

Vad känner du så här tio dagar innan premiären?
– Jag måste komma med ett riktigt tråkigt svar där men det är att ta en dag i taget. Så är det bara helt enkelt. Man kan inte se mer än en och två dagar framåt, det är nästa match som gäller. Så vi får se till att göra en bra träning i morgon och en bra match på torsdag. Sedan tränar vi på fredag, vilar lördag, söndag – sedan gäller det att vara redor när serien börjar nästa torsdag.

Och där är ni en av toppfavoriterna?
– Ja det är klart men vi har ju en målsättning att gå upp också. Då får man samtidigt en press att leva med men det vill vi ha också. Och vi känner att vi har ett riktigt bra lag, vi har grym potential. Det är bara för oss att leva upp till det också.

Vem ska ni ha som lagkapten föresten, blir det du?
– Det får du fråga headcoachen om! Men visst det börjar väl närma sig ett beslut nu… det kommer väl något besked i morgon (onsdag) kanske?Inga kommentarer: