måndag 22 september 2014

"Ett litet flaxmål men skönt ändå"

(Mattias beck blev segerskytt på straffar senast och segerskytt i förlängningen nu.  FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Femte raka segern – trots ett spel som behöver förbättras på mängder av punkter.

– Vi vet att vi kan vinna fast vi inte har spelat på vårat max än. Det är en styrka i sig, konstaterar segerskytten Mattias Beck.


Spelmässigt så var det väl vad man brukar beskriva som ”skitmatch”. I alla fall i två perioder där det inte hände särskilt mycket mer än att Jon Palmebjörk gav gästerna ledningen i power play, i slutet av andra.

– Ja första två perioderna spelar vi inget bra alls. Björklöven följde väl sin gameplan och spelade tajt. De hade torskat tre av fyra innan och hade bestämt sig för att stänga igen, typ. Och vi spelar omständligt, tappar puckar i mittzonen och får inget flow i spelet. Förlorar nittio procent av alla närkamper i stort sett. Vi var inte där, som det heter, säger Beck självkritiskt.

Att det inte funkar, beror det på erat spel eller deras?
– Alltså de gör det bra men det är mest på grund av oss, att vi inte gör det bra.

Varför SSK inte var ”där” kan Beck inte riktigt svara på och med tanke på att SSK vunnit de fyra första matcherna i serien – tre på övertid/straffar – borde ju göra att allt flyter på:

– Ja men då kanske man tar lite för lätt på det istället. Man kan inte ta bort de där procenten, då förlorar man poäng i den här ligan. Det går inte att inte jobba stenhårt, så är det ju. Och det var först i tredje som vi kom ut som ett nytt lag och då får vi ju kvitteringen där. Vi var helt okej i slutet av andra men när Dahla (Jacob Dahlström) gör målet tidigt i tredje (efter 45 sekunder) då får vi jäkligt mycket energi och spelar bra. Då rider vi lite på det i hela tredje. Så det blev ett poängtapp men vi vinner ändå, säger Beck.

Ett bra lag har tur, heter det och SSK kan nog räkna i dagens båda mål på just turkontot. Jacob Dahlströms 1-1 kvittering kom från så konstig vinkel att det ställde Björklövenmålvakten Kevin Lindskoug helt.

– Han slängde in en puck från vänsterhörnet, deras högerhörn. Målvakten stod och sov lite, han var nog inte beredd på att han (Dahlström) skulle slänga in pucken mot mål så den gick in typ mellan benen, längs isen. Det var nog ingen som väntade sig att han skulle dra den på mål därifrån, minns Mattias Beck med ett skratt.

Hans segermål, 3,57 in i förlängningen var en blandning av tur och lite rutinerat jävlar anamma.

– Jag kom runt på vänsterkanten, kom ur vinkeln, nästan bakom mål och la pucken på hans vad och in. Så jag vallade in pucken på bakhasorna på målvaktens ben, he, he. Det blir ju en lucka när han står och böjer på benet, så det var ett litet flax mål det var det men det var skönt ändå.

Krysset mot Björklöven var SSK:s fjärde på fem matcher men tack vare straffseger mot AIK, vinst i sudden mot Malmö, straffseger mot Vita Hästen och nu vinst i sudden mot Löven så har SSK skrapat ihop fem raka segrar av fem möjliga. Med ett haltande spel så frågan är ju:

– Vad känns det som. Är ni i bra form eller inte i bra form?
– Ha, ha, ja du det är en bra fråga! Det är lite blandat sådär. I dag kändes det ju… när man vinner på slutet så blir det ändå positivt men ska man se lite mer kritiskt på det, så är spelet inte bra. Det är inte hundraprocentigt. Och i dag jobbade vi inte tillräckligt hårt helt enkelt. Vi spelade inte tillräckligt enkelt och det har med inställning att göra kanske.

Fick ni någon så kallad hårtork i periodpauserna?
– Nja, inte direkt. Det var ganska lugnt. Det var fortfarande konstruktivt och de skällde inte ut oss. De höjde rösterna men det var ingen panik och spelet i de två första perioderna var inte bra så det var inget att snacka om.

Samtidigt så gnetar ni in poängen?
– Ja, det är bra att vi vinner matcherna. Det är inget snack om det för vinster ger oss arbetsro men vi har mycket kvar att ge – och det är väl bra också att vi vet att vi kan vinna fast vi inte har spelat på vårat max än. Det är en styrka i sig.

Eftersom Jonas Engström och Robin Press fortsätter göra poäng i match efter match, båda två har gjort poäng i samtliga fem matcher bad jag Mattias Beck säga något om de båda:

Jonas Engström – fyra mål (ett mot AIK, ett mot VIK, ett mot Malmö, ett mot Vita Hästen och en assist mot Björklöven)
– Hela den kedjan har varit kanonbra. De har varit jäkligt bra för oss. De spelar enkelt, de får ner puckarna, de är jobbiga att möta, de skapar chanser runt buren. De gör det bra, de är vår power kedja så att de gör mål också är perfekt för oss.

Robin Press – två mål och sex assist (assist till 2-2 mot AIK, assist till 2-0 och gjorde 3-0 mot Västerås, assist till 3-3 och gjorde 3-2 målet mot Malmö, assist till 1-0 och 2-0 mot Vita Hästen och nu assist till segermålet mot Löven)
– Han är skicklig med puck, har bra händer och många bra egenskaper. Han har hamnat helt rätt.

Många såg honom nog som säkerhetsrisk tidigare, att han var FÖR offensiv för att vara back?

– Men jag tycker att man måste ha utrymme för såna spelare i ett lag. Man kan inte bara ha sarg ut spelare men det är en mognadssak. Det går fort att utvecklas i den åldern, att mogna och ta steg hela tiden. Han är riktig duktig, det är kul att det har funkat

Inga kommentarer: