fredag 12 september 2014

"Jag tycker om att lägga straffar, gillar de där lägena. Jättemycket"

(SSK-forwarden Jonas Engström avgjorde på straffar mot AIK. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Bortapremiär på ett gungande Hovet. Bra publikstöd, bra tryck och helt klart mer adrenalin än finspel.

Men det såg tungt ut inledningsvis för SSK som fick se AIK göra både 1-0 och 2-0 i power play – två överlägen som SSK bjudit på genom att ha för många spelare på isen och därmed dra på sig utvisningar två gånger om.


– Det sänker ju stämningen och det är klart att man blir ivrig och uppriven för det men man kan ju inte lägga sig ner och dö, konstaterar Jonas Engström.

Med drygt en halv period kvar till full tid hade AIK greppet. Men tappade också koncentrationen på något vis. Och när Ryan McKiernan skulle rensa och lade pucken rätt på bladet till Alexander Larsson som såg James Sixsmith stå i perfekt läge framför Alexander Hamberg så var det bara ett, två tre och mål.

– Vi försökte sätta press och kasta in så många puckar som vi bara kan på mål. Snacket var att nu måste vi gå för det här, vi har inget att förlora. AIK blev skakiga när vi fick in en reducering sedan var det bara gå för det, säger Engström.

När Jordan Hendry dessutom drog på AIK en puckoututvisning  i slutminuterna kom kvitteringen. I Straffläggningen var det bara en spelare som fick in pucken – Jonas Engström som ni hör ett snack med här.

(Ni som tittar i mobil kan inte se inslaget här men gå istället till YouTube HÄR så ser ni)


Det blev snack om vändningen, vad den kommer betyda,  varför Jonas älskar suddenstraffar, Tim Sandbergs galna räddning i slutet av matchen på Micke Nylanders skott, varför han tycker SSK borde haft en straff och varför det var perfekt att få inleda med ett hett och kampfyllt länsderby.

Inga kommentarer: