fredag 19 september 2014

"Vi är svårslagna, det får man säga"

(Mattias Beck prickade stolpen under straffläggningen mot AIK, men nu satt pucken där den skulle. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Det såg ut att bli en promenadseger. Men såna är det som bekant ont om i hockey. Det blev reducerat, kvitterat och en mållös förlängning. Samt ett straffavgörande av Mattias Beck. En minst sagt konstig match får man väl säga:

– Ja precis. Det kändes väldigt säkert ganska länge men sedan så bara vad fan, så var det 2-2 plötsligt! Säger Beck.


Men vi backar lite. SSK inledde målskyttet redan efter 02.13 då Jonas Engström gjorde sitt fjärde mål för säsongen. Nu har han gjort ett mål i varje match – straffen som avgjorde mot AIK, 1-0 mot Västerås, 3-3 som tvingade fram ett suddenavgörande mot Malmö (där SSK tog extra poängen) och nu det inledande målet mot Vita Hästen. Snacka om succéstart!

En sån, succéstart alltså, har även Robin Press fått. Han fick en assist (borde kanske varit två) mot AIK, gjorde 1+1 mot Västerås, 1+1 mot Malmö och den här fredagskvällen spelade han fram till SSKs båda spelmål.

Men det räckte som sagt inte, det blev nu ett tredje kryss på de fyra inledande matcherna (som sedan avgjorts på straffar, i sudden och på straffar.) Och det kändes så klart märkligt även för spelarna när de fick se Vita Hästen jaga ifatt.

Eller som SSK-tränaren Janne Karlsson sammanfattade känslan efteråt: ”Vi gav dem hundbenet med lite blod på så kände de att det går gubbar!

– Ja precis, det kändes jäkligt bra i början. Men 2-0 är ingen stor ledning. Vi hade kunnat göra ett par tre mål till och det hade vi gjort om vi hade tagit vara på chanserna. Så det kändes lite onödigt med det poängtappet, konstaterar Mattias Beck.

Blev ni lite för säkra?
– Nej jag tycker att vi gjorde en jättebra match egentligen rakt igenom, men vi inte utnyttjade inte våra lägen. Vi kunde ha gått ifrån tycker jag och även i andra och tredje hade vi massor med lägen men de får ett powerplay som de gör mål på, konstaterar Mattias Beck och fortsätter:

– Grunden i deras spel är att bygga på våra misstag, att ligga och hugga. Det märkte man i första, sedan försökte de kanske ha lite mer eget spel i andra men då visade ju linjemannen ut (SSK-backen) Michal Gulasi där…

Det visade sig vara en felaktig utvisning. Det medgav även domaren efter matchen. Men då var det ju försent.

Känslan när Vita Hästen reducerar (2-1) och ni har typ 26-6 i skott?
– Då känner man att jaha nu är det match igen, då spelar det ingen roll att man har varit överlägsen. Man vet ju själv när man får ett mål i ett sånt läge, hur mycket energi man får av det.

Blir det panik?
– Nej inte idag, ibland kanske det kan bli det men det blev det inte idag. Utan jag tycker vi fortsätter jobba bra, vi har initiativet det var bara att vi inte satte dit lägena. Och vi har inte spelat så bra som vi vill under de tre första matcherna. Men vi är svårslagna, det får man säga även om vi borde ha vunnit på ordinarie tid i dag, inget snack om det. Men vi gjorde förmodligen vår bästa match rent arbetsinsats och spelmässigt, säger Beck och fortsätter:

– I de inledande matcherna har vi känt hela tiden – fast vi har tagit poäng i dem – att vi har så mycket mer att ge. Visst, det är skönt att ta poäng, att vända matcher och vinna på straffar men vi har känt att vi har mycket mer att ge. I speciellt Malmömatchen var vi väldigt små och kände att vi kanske anpassade oss lite för mycket efter dem. För vi känner ändå att vi är bra, vi tror på oss själva och det gjorde vi idag. Från sekund ett tog vi tag i det och körde, så det var bra.

Matchen kom dock att avgöras på straffar. Där satte Mattias Beck den avgörande straffen. Skönt så klart då SSK-forwarden prickade stolpen på Hovet – klockrent mitt på – istället för att sätta sin straff mot AIK i premiären.

– Ja, Men nu gick den in. Det var jäkligt skönt! Den mot AIK tog ju typ mitt i stolpen för den gick rakt ut efter, så det var väl en centimeter fe l då.

Nu körde du en annan variant?
– Ja det var mellan bena istället., he, he.

Du tog det säkra före det osäkra?
– Ja precis, mitt i målet. Nu går den in i varje fall om inte keepern tar den, så det var jäkligt skönt så var det. Och jag kände mig nöjd med matchen, det känns att man börjar komma in i grejerna nu! Och vi tar trots allt två poäng. Det känns jäkligt bra i laget, vi har en bra känsla. Det känns jäkligt roligt och jag tror det kan bli bra. Och två bra målvakter har vi. Det är kul att se också.Inga kommentarer: