söndag 28 september 2014

”Det är fantastiskt hur vi synkar, det är nästan otäckt”

(Peter Gradin och Thomas Fröberg. Notera fotot mellan dem.. . FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Poden åkte till en skrubb på Hovet och träffade AIK:s tränarduo Peter Gradin och Thomas Fröberg.

Jag kollade förstås läget med Gradin och känslan när han nu fått komma tillbaka till Hovet efter den otäcka gräsklipparkörnigen utför ett stup. Vi pratade om oväntade intervjuer, att skämta om Gradins olycka och paniken som han kände när allt sjönk in.


Vi snackade tränarlivet – som ensam rookie  ett A-lag med ögonen på sig när man skulle ha varit en duo och vad säger man när alla frågar om när man tror man ska få sparken.

Personkemi, att synka med någon man precis lärt känna, Gradindragningen,  ikoner (”Gradin är ikon, Gud och Jesus"), värmländska och behovet av ett dialektfilter kom upp liksom ärlighet, rå humor och hårtorkar (”Min energi ser ut som en hårtork ibland i båset”). Och vad tycker lagkaptenen Patric Blomdahl och materialförvaltaren Joakim Rösund om tränarna?

Vi pratade om passion, att vilja något så mycket att man hellre släpar runt på tuber med medicinsk andningsluft och får adrenalinsprutor än ger upp drömmen att bli hundförare bara för att man är hyperallergisk mot hundar (”Jag ville så gärna så då får det kosta”.)

Det blev snack om nyttan av andnöd,  att vara rookie i AIK på Gradins tid  (”Jag var livrädd”)  att ge ansvar och förtroende till unga spelare och om deras hockeystrategi och hur man som tränare ska lyckas hålla sin linje när spelarna inte gör som man tänkt sig.

Med mycket mer. Så in och lyssna!!

Poden finns även på Itunes/istore - sök på Maries hockeypod 


  

2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant samtal, hann med hälften på väg till jobbet och resten väntar till hemresan. :)

Marie Hallman sa...

Anonym: Härligt! :)) Perfekt med pod då! :)