torsdag 25 september 2014

Djurgården och Tellqvist straffade Färjestad

(Mikael Tellqvist räddade 45 skott och stängde i straffarna. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Det blev en rafflande start och man kan väl säga att lagen fick men slarvade bort varsin godbit i början av matchen. 

Färjestad fick en straff redan efter 2.26 då Joakim Nygård blev nerdragen. Jakub Klepis fick lägga straffen, åkte fram stoppfintande och …sköt över. Rejält över, nästan lobbade över pucken efter att pucken vobblat till och ställt sig på högkant.


En och en halv minut senare fick Djurgården spela fem mot tre i två minuter sedan första Jesper Jensen dragit på sig en utvisning för holding. I väntan på att utvisningen skulle verkställas åkte Jakub Klepis ut för tripping men DIF fick inte till kylan i avsluten i det överläget.

**

I övrigt… ja ingen vidare rolig förstaperiod även om slutsekunderna bjöd på dramatik när Färjestad tryckte på och etablerade press men utan att överlista Tellqvist som var lite överallt och gjorde riktiga rysarräddningar. DIF-backen Markus Nordlund körde föresten en tillbaka spelning av pucken till Tellan, på fotbollsmanér. Tänk om DIF-keepern inte varit med där? Men det var han.

**

Ett klart piggare DIF i andra och en hel del chanser för , bland andra Sörensen, Guter och även Ahlén fast han hann inte se det själv förrän chansen rann iväg. Djurgården skapade lite mer, spelade betydligt tajtare och naglade tidvis fast Färjestad riktigt bra. Fint tempo också, ibland togs det dock i så det nästan blev krampvarning såg det ut som.

( Markus Högström vs Joakim Nygård  FOTO JOHAN SAHLÉN)

Känns som att DIF orkade släppa på och spela lite mer avspänt ju längre matchen gick. Ett styrkebesked från nykomlingen som växte i självförtroende för varje period.

(Mikael Samuelsson kan räkna in bonuspoängen sedan han och Mattas Guter satt sina straffar och Färjestad bommat sina två första  FOTO JOHAN SAHLÉN)

Kallduschen med tre sekunder kvar till full tid ledde till förlängning och straffar. Där lade Gulas sin på Tellqvist benskydd. Mattias Guter lade en lite lurig straff som krävde videogranskning. Klepis straff dribblades bort ut i ingenstans medan Micke Samuelsson körde lite som Guter och sedan var det klart.

 ( Tvåmålsskytten Guter FOTO JOHAN SAHLÉN)

DIF- FÄRJESTAD 2-1 efter straffar  (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Matchen:  MMM+
Målvakterna: Mikael Tellqvist, DIF 97,82 % och Fredrik Pettersson-Wentzel, Färjestad 96,29 %
Publik: 6 974  
Domare: Morgan Johansson och Christoffer Karlsson

BÄST I DIF
MMM Mikael Tellqvist, målvakt
MM Mattias Guter, f
M  Alexander Falk, b

BÄST I FÄRJESTAD:  Fredrik Pettersson-Wentzel

(Andreas Englund är lååååång.  FOTO JOHAN SAHLÉN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-
 ANDRA PERIODEN
-

(  Mattias Guter gör 1-0. FOTO JOHAN SAHLÉN)

TREDJE PERIODEN
1-0 (06.53) Mattias Guter (Markus Nordlund, Markus Ljungh) Spel 5 mot 4
1-1  (19.57) Linus Persson (Daniel Gunnarsson, Milan Gulas)

FÖRLÄNGNING
-

STRAFFAR
2-1 Mattias Guter GWG

SKOTTEN I MATCHEN:  28-46  (8-13 , 11-16, 8-14, 0-3, 1-0)

 ( Matchvinnaren Tellqvist FOTO JOHAN SAHLÉN)

UTROPSTECKNET!
Micke Tellqvist! Så kylig, så rapp med plocken, så välplacerad. Tar det som de andra inte borde ha släppt igenom också. Tar 45 skott och stänger helt i straffläggnngen. Känns så här långt som Djurgårdens obestridligt viktigaste värvning inför den här säsongen.

FRÅGETECKNET?
Det här att DIF blivit så snåla med målen. Tillfällighet, för bra målvakter hos motståndarna, någon typ av omställningsperiod för de spelare som inte varit med i SHL förr? Vet inte men snålt med mål har det varit i SHL matcherna förutom mot Leksand.
Inga kommentarer: