söndag 28 september 2014

"Han har alla verktyg som behövs"


Jag var och bevakade Brynäs-LHC för TT i går, lördag. Roligast i den matchen var att se 17-årige Jens Lööke som gjorde 1-0 och som med sina 1+2 nu är trea i den interna poängligan i Brynäs.

Men framför allt - han är ju en ruggigt bra talang. Eller som hans forwardskollega Bill Sweatt sa:


"Han är så ung men spelar som om han är mycket äldre. Jens är äkta vara, han kommer bli en otrolig spelare" 

och 

" Han har alla verktyg som behövs_fantastiska händer, bra skott och skyddar pucken bra trots att han är en ung grabb och inte är så stor i kroppen. Han är orädd, tar kriget och vinner många närkamper mot de som är mycket större än han själv. "

Stora ord men det känns som att amerikanen har bra koll här, det ä inte bara artighet utan Lööke har redan så enormt mycket skills att bygga vidare på.

Trots detta har han inte fått så jättemycket istid - assisterande tränaren Ove Molin fick förklara varför i den lite längre artikeln av de två jag skrev.  (Är alltid en på slutsignal och sedan en med kommentarer till efteråt)

TT lägger ju inte ut sina texter på en egen sajt utan de går till alla deras kunder så länkarna nedan är till ett par av de ställen där man kan läsa min text om Lööke och matchen Brynäs-LHC.  Välj själv vilken som passar

DN: http://mobil.dn.se/sport/ishockey/talangen-visade-vagen-for-brynas/
Inga kommentarer: