lördag 6 december 2014

AIK tog bonuspinnen på straffar

(Christopher Bengtsson. FOTO JESPER ZERMAN/ARKIV)

AIK-tränaren Peter Nordström var tydlig efter förlusten på Hovet i onsdags - fredagens match skulle bara vinnas. 

Alla skulle få veta och förstå i laget hur viktigt det var att direkt ta udden av förlusten senast genom nya poäng och en ny seger i dag.  Och det blev en seger 2-1 mot Oskarshamn borta - om än på straffar.


Det blev en lite blandad start på matchen också. En tvåa för hakning (Fredrik Hynning) redan efter två minuter och en till (Jonathan Andersson ) efter 07.13. Inte så bra, men Gnaget höll emot och drog i stället nytta av Oskarshamns första utvisning (Fredrik Styrman, interference 08.58).

Yared Hagos gjorde sitt femte mål för säsongen med en sekund kvar av det överläget, framspelad av Robin Kovacs.

I början av andra åkte Theodor Lennström på 2+2 för fasthållning och crosschecking. Då kom kvitteringen när Emil Kristiansen petade in en retur förbi Robin Rahm.

Nu såg jag inte matchen utan har hämtat info från lokaltidningen Barometern OT som beskriver matchen som ”väldigt öppen. Båda lagen skapade chanser och det var allt annat än chansfattigt.

Skotten på mål slutade på 31-30. Jämnt där med alltså.

Och vinst på straffar.

Christopher Bengtsson – som varit riktigt bra ut sedan han lånades in till AIK från Modo – var först ut och nätade direkt.

Daniel Olsson Trkulja la straff två, men kammade noll.


Christian Sandberg lade straff nummer tre och då han satte den samtidigt som Greg Squires och Evan McGrath brände sina straffar vann AIK. Med Bengtssons straff som game winning goal. Hans andra mål totalt i AIK (det första kom borta mot Mora den 1 november)


Inga kommentarer: