onsdag 10 december 2014

SSK nollade Löven

(Andra raka segern med fyra målsmarginal för SSK. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Rickard Palmberg värvades för att bredda laget och tillföra spets i anfallet. 

Med fyra mål på fyra matcher ( 0 mot AIK i debuten + 1 borta mot Malmö +2 hemma mot Vita Hästen och +1 under tisdagen mot Björklöven) får man väl säga att han svarat upp till förväntningarna så här långt.


Mål nummer fyra kom alltså mot Björklöven hemma, en match där skotten slutade 29-27 men där SSK var effektivast och nollade gästerna (4-0).

Det här var andra matchen i rad som SSK hade en segermarginal på fyra mål (5-1 senast och 4-0) och det verkar av kommentarerna att döma som ”spela enkelt” äntligen har fått en innebörd och inte bara är en klyscha som spelarna slänger ur sig.

Nu har jag bara sett statistiken men noterbart där…

… Tim Sandberg håller sin tredje nolla – har nu nolla Karlskrona (1-0  borta den 14 oktober), BIK Karlskoga (4-0 borta den 19 november och så nu 4-0 mot Löven hemma). Starkt inte minst sedan det varit en tuff höst  för hela laget  med i bland många mål i baken.

... Jonas Engström sköt 1-0 och assisterade vid 2-0.

... Pär Edblom  har haft det lite trögt med produktionen på senare tid. Gjorde sitt första mål i SSK-tröjan i första matchen, mot Almtuna hemma den 27 september. Sedan blev det fyra mål i oktober och sedan tog det stopp… i alla fall under november. Nu kom hans femte målet i SSK-tröjan (2-0)


... Jag har inte hunnit se Peter Nolander spela sedan han fick komma in  värmen igen men mål för inte så länge sedan och en assist mot Löven. Bra det. 

... Bra också för SSK att Mattias Beck gjorde sitt första mål på nästan en månad. 4-0 gjordes dessutom i short hand och det är viktigt att Beck som ska vara en av de drivande spelarna få näta och bygga på göra-mål-självförtroendet lite.

Inga kommentarer: