söndag 14 december 2014

"Soppatorsk" för SSK

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det blev alltså stryk 1-3 mot Almtuna hemma för SSK trots att Södertälje vann skotten med 30-17. Och just Almtuna och SSK har inte varit någon vidare bra kombo – för SSK - de två senaste säsongerna.

Säsongen 2012 -2013 tog SSK elva av tolv möjliga poäng av Uppsalalaget, sedan har det gått betydlig tyngre.


Facit förra säsongen blev förlust på straffar 1-2, förlust på straffar 1-2, nollade och förlust 0-3 samt vinst 5-2.

I höst finns en 3-1 vinst hemma och två förluster, 1-3 hemma i november och 1-3 under lördagen, hemma i Axa Sports Center.

SSK:s succévärning Rickard Palmberg har gjort fem mål på fem matcher (egentligen fem mål på de fyra senaste) sedan han värvades till Södertälje. Nu bröts den sviten, inte så konstigt kanske då Palmberg bara hade ett skott på mål – som då inte gick in.  

Uppsalalaget hade å sin sida dels bra försvar lett av division ett värvningen Karl Pearsson, 24. Man hade även fått tillbaka ett par nyckelspelare Martin Karlsson och Victor Rollin-Carlsson (när ska ett SHL lag få upp ögonen för honom??). Den duon satte 0-3 i numerärt underläge, med Emil Larsson, i utvisningsbåset i slutet av andra och sedan var det tydligen god natt SSK.

”Södertälje hade väl bara två eller tre farligheter i sista perioden ” säger Almtunatränaren Niklas Eriksson till UNT.se

SSK:s tränare sammanfattade matchen för LT med ordet ”Soppatorsk.”

Samsyn dem emellan således.

Inga kommentarer: