måndag 29 december 2014

""De unga och de som inte är skadade fick kliva fram"

(Theo Lennström får en kram i en annan match. FOTO JESPER ZERMAN/ARKIV)

Om det var tomma blickar och bedrövelse i Globen efter förlusten mot BIK i lördags så var det desto gladare AIK:spelare som satte sig på bussen för en åtta timmar lång bussresa hem från Umeå under måndagen.

Det blev ju 1) 2-1 vinst vid full tid och tre poäng in och 2) ett kliv upp över strecket och 3) ett kliv förbi Björklöven i och med segern.


Men som det här laget blandar och ger! Första perioden, fartfylld fin hockey. Mål av Daniel Olsson Trkulja och (nästa) bara bra vibbar.

Och så tvärnit efter paus då Björklövens Emil Lundberg kvitterar redan 1.18 in i mittenperioden. Löven fick lite nya krafter och plötsligt var det AIK som var pressat. Och så helt ologiskt 2-1 av Robin Kovacs - ett riktigt vackert mål dessutom.

Sedan spelade AIK bra igen även om Alexander Hamberg gjorde det bra och  (Robin Rahm var inte ens i båset, var en juniormålvakt vid namn Victor Forslund där) fick det svettigt på slutet när Löven blev lite lätt desperata.

(Klicka på inslaget eller lyssna på snacket här på YouTube. COPYRGHT FOTON: www.hockeymedmariehallman.se (första bilden) och Jesper Zerman (övriga tre bilder). LJUD www.hockeymedmariehallman.se)

Det står om Conny Strömbergs succédebut på nätet ser jag nu och jorå han visade som alltid bra spelsinne - inte minst vid 2-1 målet där han fick assist men det var (minst)  tre saker som bäddade för det målet.

1) Theo Lennströms tackling som satte bomstopp för Björklövenspelaren som kom farande längs långsidan/sargen

2) Conny Strömbergs blixtsnabba speluppfattning, där han - på väg ner mot eget mål - hinner uppfatta vad som händer och pokar till pucken bakom ryggen fram till.... 

3) .. Robin Kovacs - som hänger på, kommer som skjuten ur en kanon och fri med målvakten är kylig och sätter pucken mellan benen. Väldigt vackert mål. Ibland glömmer man att killen fyllde arton i höstas, spelar betydligt mer moget än så. Inte alltid. Men ofta. Jag får såna Mika Zibanejadvibbar varje gång jag ser Kovacs spela. Vi får se hur länge han blir kvar här.

Men hur som helst. Det hela började med den där fina tacklingen av Lennström som jag ringde upp och tog ett snack med.  Blev snack om tacklingen, matchen, Conny, Nyllet seniors comeback och lite om AIK-backens säsong.

Övrigt noterbart från matchen:

AIK hade elva spelare borta, då bytte Micke Nylander in sig själv. Spelade 3.29  första, 1,55 i andra och 3.30  tredje. Och... fick spela tillsammans med lillgrabben Alexander, framför allt i första då Alexander Nylander Altelius fick 3.29  i istid (blev bara 0,44 och inget alls i andra respektive tredje perioiden)

Det är väl typ bara Micke Nylander och Gordie Howe som lyckats spela på elitnivå med bägge sina söner!

***

Conny Strömberg kom in och visade inte bara fin solbränna (! - hann visst med en kort trip till Dubai mellan VIK och AIK), han visade även fint spelsinne också och sattes i kedjan med Robin Kovacs och Marcus Jonsson. Conny hade totalt 17,09 i istid, noterades för ett skott på mål och borde ha en bra lekkamrat i Kovacs.

Om bara Conny spelar fram och låter Kovacs som har klart bättre skytte skjuta (och vice versa, Kovacs passade bort ett fint läge till Conny) så kan det bli ett härligt radarpar för Gnaget.

***

Så här sade tränaren Peter Nordström om kedjan med Kovacs - Strömberg - Jonsson:

"Conny var fantastiskt bra. Den femman var lysande rakt igenom men man är besviken över att de inte gör mer mål - de är för bra för att inte göra fler mål. "


Inga kommentarer: