fredag 5 december 2014

DIF-spöket Daniel Viksten - ständigt denne Viksten

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Förlust (4-5) på övertid i första mötet, förlust på straffar (2-3)  i det andra och när det var dags för tredje mötet så blev det så klart straffar igen. Och förlust  (1-2) för Djurgården mot Örebro för tredje gången den här säsongen.

Den gemensamma nämnaren för alla de här tre matcherna?  Daniel Viksten, ständigt denne Viksten.


Ni kanske minns hur det har varit i mötena mellan Örebro och Djurgården… om inte:

I match ett i Behrn Arena gjorde Djurgården en galen upphämtning, från 1-4 till 4-4 på en minut och 28 sekunder. Örebro vann dessutom skotten med 41-19 och tyckte att de blev rånade på en pinne men avgjorde som sagt genom mål av Tomas Skogs fram spelad av Daniel Viksten – som även gjorde 4-1 målet i den matchen.

I match två, på Hovet vann DIF skotten med 42-18. Det hjälpte inte då Daniel Viksten gjorde 0-1, 2-2 samt avgjorde straffläggningen och därmed gjorde hattrick (om man nu kan räkna in straffarna men han gjorde hur som helst Örebros samtliga tre mål  matchen.

Vikstens kvittering kom dessutom så sent som 18.49  in i tredje.

Om Viksten var inblandad även Örebros tredje seger i dag fredag 5 december? You bet.

Behrn arena var åter spelplatsen även skottstatistiken nu blev lite jämnare – 29-18 – än i första matchen.

Micke Ahlén inledde målskyttet 08.27 i första sedan var det dags för Viksten igen… då Öebroforwarden kvitterade 07.52 in i andra. Han lade en straff också men den tog tellan och stället var det Martin Johansson som avgjorde med kvällens sjätte straff, Örebros tredje alltså och den enda som gick i mål.

Den avgörande straffen? Rakt fram, inget kladd. Bom. Distinkt till höger om Tellqvist och i perfekt avstånd till stolpen,  En sådan straff som oftast funkar bäst.

**

Marcus Ljungh lade den första Djurgårdsstraffen, försökte med skott mellan benen på Hudacek, gick inte.

Jocke Eriksson lade andra DIF-straffen.  Testade femte hålet han med. Gick inte.

Micke Ahlén var sist ut för DIF. Var ju den som hade gjorde Djurgårdens enda spelmål men straffen, ett skott, räddade Hudacek med benskyddet.

**
Ljungh tog för övrigt flest skott på mål av DIF-spelarna, tre stycken, totalt. Micke Holmqvist var bästa tekare i DIF med 66,67 procents vunna straffar.

**
Forwardsjunioren Lukas Vejdemo, 18 år,  fick chansen. Tränade med laget i veckan, spelade tre minuter och 42 sekunder i sin SHL- debut i tisdags mot Linköping. Nu blev det 12.33 i istid och ett skott på mål. Spelade – eller var uppsatt alla fall – tillsammans med Jocke Eriksson och Alexander Fällström.


Inga kommentarer: