fredag 12 december 2014

Upp till bevis AIK

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det började så bra för "nya" AIK under nya tränarduon Nordström och Nylander – en strafftorsk med mersmak följt av fem raka vinster. Sedan kom 1-2 mot Almtuna, tillbakastuds och 2-1 på straffar mot Oskarshamn följt av nytt snedsteg 1-2 mot Timrå  och så nu. Tredje förlusten på fyra matcher, klara 2-5 mot Rögle.

Nu har jag inte sett matchen men Helsingborgs Dagblad skriver om en säker Rögleseger, trots att Yared Hagos gjorde första målet och trots att skotten (31-27) på mål  antyder en – på pappret – jämn match.


Att ett tränarbyte ger luft och ny energi i ett par matcher är vanligt, sedan brukar det plana ut Här såg det för en gångs skull ut att ha gett en nytändning på riktigt. Då kom hacket i skivan. 

Och det är nu - efter tre torsk på fyra matcher och ett målskytt som börjat halta igen - som Peter Nordström och Micke Nylander verkligen kommer att testas. Vad har de för motmedel.

Hur får man liv i målskyttarna som haft klev utdelning senaste fyra matcherna: Ett mål mot Almtuna, ett spelmål och ett straffmål mot Oskarshamn, ett mål mot Timrå och nu två mot Rögle.

Det håller ju inte.

Matchen mot Timrå var blek och av kommentarerna att döma var det blekt nu med.

AIK saknar skadade backtalangen Oliver Kylington men berättade i dag att man värvat Ziga Pavlin på backen.  Blir intressant. Känns som 50/50 på flipp eller flopp där.

Men om vi pratar torsdagens match och siffror så förlorade AIK merparten av tekningarna också. Det är aldrig bra. David Lilllieström Karlsson sköt flest skott på mål av AIK:arna (4 stycken).

Det kanske tråkigaste med att ha tre torsk på fyra senaste är för AIKs del att den placering, någon poäng från kvalplats, som AIK kämpade till sig då är förgäves nu.

Den HockeyAllsvenska hissen studsar mer än en tränare ens kan säga studsa tillbaka och tar AIK en torsk till samtidigt som Oskarshamn och Timrå vinner så är Gnaget sist igen.
Tufft läge och bara en uppgift att sikta in sig på med andra ord.

Om AIK mäktar med det?
Jag vet inte, vi får väl se vad Pavlin tar med sig in i laget till att börja med men den där berg och dalbanan Gnaget den är kvar och kör på fortfarande.


Inga kommentarer: