söndag 28 december 2014

Blytung omstart för AIK

(BIK Karlskoga fick AIK rejält på fall i andra halvan av matchen. FOTO JESPER ZERMAN)

Peter Nordström fick – bortsett från den inledande förlusten – en flygande start på sin tid som tränare tillsammans med David Engblom och Micke Nylander för AIK.

Men det var då. Just nu går det mer bakåt än framåt. Det är nu Peter Nordström prövas. På riktigt. Det är nu det måste lyfta. Bara måste, måste lyfta om AIK ska ha en chans på topp åtta.


AIK hade intentioner, ville och försökte rätt saker mot BIK Karlskoga. AIK slet, försökte sätta press, fick ett rätt bra tryck på BIK Karlskoga emellanåt. Men det räcker inte.

(Heta känslor emellanåt. FOTO JESPER ZERMAN)

BIK Karlskoga gjorde allt rätt.
Lågt och lurade, hittade spelvändningar, pang så var de på andra sidan och gjorde som i andra perioden mål på tre skott av fem. Bjudningar allihop, delvis, från AIK också.

När BIK gjorde 1-2 och AIK direkt svarade med 2-2 kändes det ändå som att AIK var med tilräckligt mycket i matchen. Det var en illusion för det var de inte. Det som var bra  först andra var mest ett vad  håller de på med  i tredje. Allt föll ihop, det fanns varken plan b, c eller de som funkade utan det var tillbaka till det alltför välkända jaga en och en.

(Robin Kovacs. FOTO JESPER ZERMAN)

Och det funkar inte mot BIK Karlskoga. AIK försökte brotta in pucken ett tag  tredje också. fel, taktik mot detta lag. Är det något de kan så är det stå upp för varandra och sin målvakt. Det blev mest en oformlig hög och gröt där tiden sprang ifrån AIK.

Efteråt var spelarna än mer ledsna än de brukar vara vid förluster. Det var inte bara fan också, det var tomma blickar. Här hade fansen mobiliserats, det kom runt 7 500 och så blev det platt fall. Mot BIK Karlskoga. Liksom. Sånt där som bara inte får hända och definitivt inte hända på det här sättet.

(Jesper Olofssson vs Ziga Pavlin FOTO JESPER ZERMAN)

AIK har värvat. Först ut på isen, nye backen Ziga Pavlin. Han fick en hel del speltid. Mest istid av alla i AIK faktiskt, 22,24 sekunder. Såg osäker – eller möjligen – ringrostig ut. Ville inte ta skott utan puttade iväg pucken när den kom i slottet i pp. Inte bra. Skottet - när det väl togs - var ju inte heller någon höjdare tyvärr. Ny på jobbet och lite nervös bara inför första dagen, kanske? Tror AIK ska hoppas på det. 
***
Ingen missade väl att AIK värvat power play kungen Conny Strömberg. Känner mig lite kluven till om det är bu eller bä på den – för AIK. Inte för att det är något fel på Conny. Han har ett unikt spelsinne och är en grym lirare -  inte minst  pp. Det behöver AIK. Men Conny är också en spelare och en person som tar mycket kraft och som tar mycket plats. Jag hoppas tränartrion kan hantera det på rätt sätt.

(Daniel Olsson Trkulja försöker ta sig igenom BIK-gröten. FOTO JESPER ZERMAN)

AIK – BIK Karlskoga 2-5  (1-1, 1-3, 0-1)
Matchen: MM+
Målvakterna: Robin Rahm, AIK o73,68 % ch Joel Gistedt, BIK Karlskoga 93,75 %
Publik: 7 232
Domare: Pierre Schilken

BÄST I AIK 
MMM  Yared Hagos, f
MM  Daniel Olsson Trkulja
M  Micke Lindqvist, f

BÄST I BIK KARLSKOGA:  Jesper Olofsson, f. och Joel Gistedt. mv

(Jesper Bratt debuterade i A-laget med totalt  4.09 - 47 sek plus 2,31 plus 51 sek)  i istid. FOTO JESPER ZERMAN)


MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (3.31) Johan Andersson (Daniel Olsson Trkulja, Michael Lindqvist).
1-1 (12.31) Gustaf Thorell (Marcus Nilsson) Spel 5 mot 3

(David Lillieström Karlsson stod för en snabb 2-2 kvittering  FOTO JESPER ZERMAN)

ANDRA PERIODEN
1-2 (10.22) Jesper Olofsson (Johan Nilsson)
2-2 (10.34) David Lillieström Karlsson (utan assist)
2-3 (18.08) Jesper Olofson
2-4 (19.09) Martin Thelander (Johan Nilsson, Alexander Ytterell)

TREDJE PERIODEN
 2-5 (08.57) Daniel Wessner (Markus Nilsson, Anton Holm)

SKOTTEN I MATCHEN:  32-19  (12-10, 11-5, 9-4)

( FOTO JESPER ZERMAN)

UTROPSTECKNET!
BIK:s två målsskytt Jesper Olofsson. Gjorde allt som AIK borde ha gjort. BIK forwarden har en fantastisk utväxling i skridskoåkningen och bra sikte när skotten tas. Fick AIK att se helt bortkollrade ut vid sina två mål.

Att AIK värvat Conny Strömberg var väl annars kvällens överraskning. Han var inte på plats men verkar ha träffat Johan Segui på Arlanda där kontraktet skrevs.- Är ju typ sju mil mellan Stockholm och Västerås så varför dealen gjordes upp på Arlanda låter jag vara osagt.  

FRÅGETECKNET?
Nio poäng upp nu för AIK till den hägrande åttonde platsen men hur står det till med AIK:s spelidé egentligen?  Första var bra, andra var okej och tredje var herregud, skicka ner en karta och kompass till spelarna. Det saknas helt klart ett bra grundspel att luta sig emot när det går emot.
 BIK valde att vänta ut AIK och kontra in målen vid rätt tillfälle, AIK slet, jagade, mycket en och en och nä. Det här spelet håller inte i längden.

( FOTO JESPER ZERMAN)

Citatet
” Att spela inför en sån här storpublik var härligt. Det värsta är att vi spelar så dåligt, här har vi chansen inför alla som kom hit och så blir det så här. Vi gör ju inte direkt reklam för oss själva. Det får fan inte se ut så här”
 (AIK-forwarden David Lillieström Karlsson satt med tomma ögon  och deppade efteråt efteråt)

 

 ( FOTO JESPER ZERMAN)


Inga kommentarer: