söndag 14 december 2014

Micke Samuelsson!

(Micke Samuelsson var 1+1 mot Skellefteå. Här en bild från en annan match, mot Färjestad i höstas. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Micke Samuelsson! Det var lite frågetecken (främst oro för skador) när Djurgården värvade honom och det tog ett tag innan poängen började komma men nu tycker jag han har tagit täten i DIF precis som han ska göra.

Mot Skellefteå blev under lördags kvällen ett mål (1-1), en assist (2-2 i spel 5 mot 4) och en (dock mållös) straff. Målet och assisten bidrog i allra högsta grad till att Djurgården tog en pinne av de överlägsna serieledarna.
Faktiskt den första poäng Skellefteå blivit av med sedan man senast mötte Djurgården som då tog två poäng av Saik.

Micke Samuelsson stod ju för ett mål och straffmålet som gav poäng mot Modo i veckan också så han har haft några fina dagar.

Hur har hösten sett ut då?

Poängledes så här: (10 mål +8 assist = 18 poäng) fördelade enlgt följande:
15/9 Linköping (b) 1 assist
17/9 Leksand (h) 1 assist
20/9 Frölunda (b) 1 assist
27/9 Örebro (b), 1 mål
16/10 Luleå (b) 2 mål
28/10 Växjö (b)   1 mål och 1 assist
30/10 Brynäs (b)   2 mål
18/11 Leksand (b) 1 assist
20/11 Skellefteå (h) 1 mål
7/12 Färjestad (h) 1 assist
11/12 Modo (h)  2 mål varav ett var den avgörande straffen
13/12 Skellefteå (b) 2 mål

Micke Samuelsson toppar den interna skytteligan, ett mål före Marcus Sörensen och är tvåa i den interna assistligan, fyra assist bakom Markus Ljungh. Han toppar poängligen totalt, i DIF, en pinner före Marcus Sörensen.

Tre av hans mål har varit matchavgörande (delad förstaplats internt med Marcus Sörensen) tre av målen är gjorda i pp (delad etta internt med Jocke Eriksson).

Samuelsson har skjutit flest skott i DIF, 81 stycken vilket är 21 bättre än interna tvåan i skottligan, Henrik Eriksson.

Han är noterad för 17 tacklingar vilket kan jämföras med Mikael Ahléns 50 hits. Samuelsson har bara täckt fem skott (jämför Robin Norells 23 täckte skott) så på de två posterna är han långt ner men tacklingar och blocka skott  är ju inte hans främsta uppgifter heller.

Det står en nolla ii plus minuskolumnen där finns det rum för förbättring, definitivt. Å andra sidan har Jocke Eriksson minus tio (där finns det också att jobba på). ”Gammgubbarna” är ju dessutom de som har mest speltid 20.14 i snitt för Eriksson och 18.19 i snitt för Samuelsson.

Det innebär både möjlighet att få upp plussen men också att man riskerar att vara inne på en hel del bakåt. Beror på hur man ser det.

Men summa sumarum. Godkänt med lite extra plus så här långt med en känsla av att formen stegrats under hösten. Lite som en gammal tvåtaktare, jobbar sig i form liksom. Kan bli precis så viktig i vår som tanken var. Det behöver DIF.


Inga kommentarer: