lördag 13 december 2014

Rahm första AIK-målvakt på nästan två år att hålla nollan

(Robin Rahm tog AIK:s första nolla på väldigt länge. FOTO JESPER ZERMAN)

Händelserik match på Hovet på lördagen – där Robin Rahm höll AIK:s första nolla på väldigt länge.

Gnaget nollade nämligen inget lag förra säsongen. Säsongen 2012/2013 blev det däremot tre nollor – fast bara två av dem - de där Daniel Larsson stod hela matchen - räknas officiellt.

( Robin Kovacs, en av tre målskyttar. FOTO JESPER ZERMAN)

13 oktober 2012 höll Danne Larsson nollan när AIK vann med 2-0 mot Luleå hemma, 28 december 2012 höll Larsson nollan hemma mot Timrå.

Han höll nollan – under ordinarie tid den 22 februari borta mot LHC också. Den matchen slutade 0-0 efter tre perioder, sedan kom Nicke Lundström in och höll nollan under straffläggningen där AIK vann med 1-0. Men då man bytte målvakt får ingen av dem tillgodoräkna sig nollan.

( Robin Rahm. FOTO JESPER ZERMAN)

Den här lördagen var det Robin Rahm som stod i kassen då AIK tog emot serietrean Mora. Jag var i Gavlerinken och jobbade och såg inte matchen på Hovet men statistiken och rapporteringen från fajten visar på kraftigt offensivt övertag för AIK som vann skotten på mål med 45-20  (10-3, 23-8 (!) och 12-9).

( Jonte Andersson FOTO JESPER ZERMAN)

Man får väl säga att Morakeepern Dan Bakala gjorde en bra match trots förlusten. Det kunde ju faktiskt blivit ett AIK-mål till då Joakim Hagelin hakades och Gnaget fick en straff som Christopher Bengtsson lade och Bakala tog.

Målskyttar för AIK blev istället Robin Kovacs (1-0), Micke Lindqvist (2-0) och Johan Andersson (3-0) samtliga i andra perioden. Detta enligt swehockey.se.

(Joakim Hagelin (tror jag) jublar med Micke Lindqvist) . FOTO JESPER ZERMAN)

Tredje perioden blev mållös men inte händelselös. Det delades – lite utspritt - ut 64 utvisningsminuter  för roughing (Christian Sandberg, Anders Grönlund, Daniel Olsson Trkulja och Matt Fornataro), för tripping (Martin Ahnelöv) för Holding (Christopher Fish), Game missconduct + fighting (Jonathan Andersson och Alexander Hilmersson) samt en tvåa för slashing (Dan Bakala). Puh.

( FOTO JESPER ZERMAN)

AIK ligger nu på elfte plats. Men det är tätt om det. Fyra lag, nian SSK, tian Asplöven, elvan AIK och tolvan Björklöven har samtliga 44 poäng. Endast målskillnad (för AIKs del -13) skiljer dem åt.