söndag 28 december 2014

Edbloms hattrick - fast ändå inte - gav SSK seger

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Södertälje började om efter jullovet med en 4-2 seger över Timrå. Pär Edblom blev den stora matchvinnaren med ett hattrick där han gjorde två mål men noterades för tre.

Låter det märkligt? Ja, jo men det finns en regel för det där.


Om en spelare kommer fri och hakas upp i en målchans under matchens två sista ordinarie minuter, och det andra laget plockat sin målvakt och därmed lämnat tom kasse, så blir det faktiskt mål utan att man fått in pucken i mål.

Precis det hände då Edblom noterades för 4-2 målet med sju sekunder kvar att spela.

"Jag blev först förbannad för att jag hade bränt läget. Jag hade glömt bort den regeln. Men sedan såg jag att domaren signalerade för mål. Det var jäkligt roligt" säger Edblom till Länstidningen.

Lattjo det där men välbehövligt för SSK som ju förvisso mest troligt hade vunnit ändå, då man hade 3-2 i det läget (sju sek kvar till full tid) men man vet ju aldrig i hockey.

SSK var enligt LT klart bättre i både fem mot fem samt i pp coh boxplay men lyckades ändå - för vilken gång i ordningen??? - bjuda in sin motståndare, i det här fallet Timrå i tredje där Oscar Johansson först reducerade till 2-1 efter bara 48 sekunder av tredje, Edblom gjorde 3-1 i pp men sedan reducerade Erik Nyström än en gång för Timrå till 3-2 med tretton minuter kvar till full tid.

Och ett mål upp är ju som bekant en minst sagt osäker ledning  hockey men det gick ju vägen ändå. SSK:s assisterande tränare Ante Karlsson plussar i LT för lagets disciplin och enkla spel under matchen samt för "tryggheten i spelet"

Jacob Dahlström gjorde för övrigt SSK:s första mål, det enda där Edblom inte var inblandad. Där fick i stället Jonas Engström och David Lidström assist. Lidström spelade även fram till 2-0 och 3-1. Mattias Beck hade andra ass vid 3-1 och spelade fram Edblom vid det där sista "målet".

Bra för SSK att "stom"spelare som Edblom och Beck och Lidström levererar. De ligger på 18.53 respektive 18.47 och 15.25  istid och bara måste gå i bräschen nu om det ska bli en åttondeplats och chans till spel om kvalplatserna.

Tim Sandberg tog 26 av 28 skott och var en avgörande del i det hela också då skotten slutade 28-28. Viktigt, viktigt.

Inga kommentarer: