torsdag 11 december 2014

Samuelsson straffade Modo

(Micke Samuelsson! Det räcker så. FOTO JOHAN SAHLÉN)

En del matcher… är lite lustiga. Modo gjorde mål på matchens första skott. Ett mål som målskytten Nichlas Torp beskrev själv i C More som ”En riktigt snygg felträff”

Sedan var det Djurgården för nästan hela slanten.


(Marcus Sörensen. FOTO JOHAN SAHLÉN)


DIF, som rånat andra lag på poäng blev nu själva rånade av Modo då hemmalaget ju vann skotten med 33-10 men också hade förtvivlat svårt att få in pucken  mål i de två första perioderna.
Istället blev det ett par galna minuter i tredje som vände matchen.

Först (låter konstigt men jo) William Nylanders vackra mål för Modo. Det tände på något sätt Djurgården och inte minst Alexander Deilert.

Djurgårdsbacken satte kort efter målet in en klockren tackling på Nylander som gjorde någon slags halvvolt i sträckt position.

Modos Travis Roche åkte fram och markerade.

(FOTO JOHAN SAHLÉN)

Tack och bock sa Micke Samuelsson då Roche åkte ut.

Efter ett par brända Djurgårdschanser klev den minst sagt rutinerade DIF-stjärnan fram och reducerade.

Detta genom att finta bort Modoförsvaret, tvärnita bakom mål och iskallt sträcka fram en lååång arm och peta in pucken köksvägen.

En minut och två sekunder senare kom Henrik Erikssons kvittering till 2-2 efter en fin passning från Micke Holmqvist längs långsidan via rundeln in bakom Modomålet där Linus Ullmark lullade runt lite.

(Micke Holmqvist FOTO JOHAN SAHLÉN)

Och släppte förbi pucken som hamnade hos Eriksson som också stack fram en lång klubba och petade in pucken, om än vid den andra stolpen.

Efter en ramträff signerad Markus Ljungh i slutet av tredje och en megamiss av Samuel Påhlsson som kunde rakat in segermålet i förlängningen men inte får tag på pucken blev det straffar.

Fem krångliga som gick fel.

Och så Micke Samuelsson som åkte fram, fintade ner Ullmark och lyfte upp segerpucken i  nättaket.

Jag har full förståelse för att Ullmark vrålade mindre vackra ord i spelargången. Att vara på väg mot ett fullbordat rån, tappa greppet om pengarna och så snubbla i fällan på vägen ut. Det svider såklart.

(Linus Ullmark  FOTO JOHAN SAHLÉN)

DIF? Ja alltså.

Jag tycker Micke Samuelsson sammanfattade det bra när han efter matchen konstaterade att det dröjde fram till tredje perioden och det där Nylanderska 2-0 målet innan rätt dos desperation infann sig.

Han konstaterade också att just den desperationen skulle behöva finnas där från första nedsläpp.

Kunde inte sagt det bättre själv.

Men undrar fortfarande, varför Micke Samuelsson inte är uttagen till Channel One Cup.


Han deppar nog inte utan julhandlar och julstökar säkert gladeligen med ett leende på läpparna men Tre Kronor hade blivit starkare med honom. Helt klart.

( Hyfsat fokad blick på pucken där Jocke Eriksson... FOTO JOHAN SAHLÉN)

DIF- MODO 3-2 efter straffar  (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0)
Matchen:  MMM +
Målvakterna: Micke Tellqvist, DIF  80% och Linus Ullmark, Modo 93,75 %
Publik:  6 488
Domare: Tobias Björk & Linus Öhlund

BÄST I DIF
MMM Mikael Samuelsson, f
MM Marcus Sörensen, f
Robin Alvarez, f

BÄST I MODO: William Nylander, f

(Adam Ollas Mattsson bjuder på uppoffrande spel  FOTO JOHAN SAHLÉN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (02.43) Nichlas Torp (Joonas Nättinen, Simon Önerud)

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
0-2 (04.44) William Nylander (utan assist)
1-2 (08.55) Micke Samuelsson (Markus Ljungh, Markus Nordlund) Spel 5 mot 4
2-2 (09.57) Henrik Eriksson (Micke Holmqvist, Mikael Ahlén)

FÖRLÄNGNING
-
(Samuelsson avgjorde på straffar. FOTO JOHAN SAHLÉN)

STRAFFAR
3-2 GWG Micke Samuelsson (den ende av sex skyttar som fick in pucken  mål. Fintade ner Ullmark och lyfte upp pucken  nättaket. Så. Sanslöst. Kyligt. Det du,  Mårts!)


SKOTTEN I MATCHEN:  33-10  (8-2, 9-3, 13-4, 2-1, 1-0)

UTROPSTECKNET!
William Nylander! Men herrejävlar. Titta och njut bara. Ja jo hemjobbet men det får faktiskt andra sköta. Jag njöt av stölden, då Nylander bara plockar av Högberg pucken – som tur var för Högberg sköt Lill-Nyllet sedan utanför. Och så 2-0 målet.  En sådan läckerbit.  Djurgården ligger på  och bombar puckar på Ullmark, då roffar Nylander åt sig pucken, åker hela vägen ner Djurgårdsmålet, får Heinerö och Högberg att se ut som koner, blir fasthållen i ena armen men lyckas med den andra hålla i klubban och liksom lite i förbifarten trycka in pucken (mellan benen tror jag) i mål. Vilken styrka och vilket spelsinne han har!

(Brashear,  FOTO JOHAN SAHLÉN)

FRÅGETECKNET?
Donald Brashear? 
Eeeeeeeeeeeeeeh?! Kan inte åka skridskor – okej det visste vi men han hinner ju inte ens ner till målet där han ska vara stor och stark. När han väl stapplat sig dit  är han allt annat än stor och stark, viker undan i  närkamp vid sargen och ser ungefär lika farlig ut som en korv med bröd. Ser ut som om han ska tuppa av på grund av syrebrist när han kommer tillbaka till båset och spelade totalt…. Trumvirvel 01.57. Han må sälja biljetter i Övik men är mest bara sorglig att se faktiskt.  

Citatet
”Bra att du ställer frågan Marie men, nej. Inga kommentarer!”
(Micke Samuelsson svarar… eller ja… på frågan om han pratat med Mårts och om han vet varför han inte var uttagen till Channel One.)


Fler fina bilder från matchen av Johan Sahlén hittar du här


Inga kommentarer: