onsdag 18 oktober 2017

Vi spelar bra hockey – när vi gör det rätt

Hattrick! Christian Sandberg var i högform när han gjorde tre av fem mål mot Björklöven vid 5-1 segern på Hovet på onsdagen.

Han brukar ha ett par, tre matcher med två mål i under varje säsong men hattrick det var ett tag sedan.
I intervjun nedan gissar han på Södertälje hemma säsongen 2010/2011 och precis så var det, visade det sig när jag letade igenom arkiven.

Senast det begav sig var i SHL den 16 november mot just SSK. Den gången gjorde han 1-0 assisterad av Richard Gynge, 4-1 i pp framspelad av Oscar Ahlström och Dick Tärnström (!) samt 5-1 framspelad av Victor Ahlström. Han gjorde en assist också, vid Daniel Bångs 3-0-mål i den matchen.

Mot Björklöven 2017 stod Sandberg för 1-0, 2-1 och 5-1. Och var såklart riktigt glad efteråt, inte bara för målen och vinsten utan för att spelat stämde så bra i två av de tre perioderna.

Lite kul var det också när AIK fotbolls anfallsstjärna Nicolas Stefanelli dök upp med ett kamerateam utanför omklädningsrummet. Han är ju rätt vass själv på att näta så han gillade kanske att få ett snack målskytt med målskytt… Jag har förstått att argentinaren varit på fler hockeymatcher. Kanske ett nytt intresse för Stefanelli? Småkul var det i alla fall.

Mindre kul var ju att Sandbergs kompis Marcus Messy Jonsson rappade honom i knävecken. Fult får man väl säga men de redde ut det efter åt och Messy sa själv när jag frågade honom att ”Det bara brann där, det var inte bra. Och jag såg inte ens att det var Sampa”

De båda hade ett snack på isen och sedan även efter matchen så det är ur världen nu.

Här är lite snack med Sandberg om säsongens tio första matcher, hur tränaren Thomas Mitell reagerar på sömniga insatser som första perioden eller när spelet bara inte funkar, det där rappet i knävecket, Kalle Jellvert och kedjekompisarna Anton Holm och Eric Castonguy. Med mera. Så in och lyssna.