onsdag 25 oktober 2017

Stark vändning av SSK

(SSK vände ett till synes kört läge till straffvinst, starkt! Foto Skärmdump Cmore . Highligts finns HÄR)

Femte segern av sex möjliga efter tränarbytet. Tredje segern av fyra möjliga under Ulf Lundgren. Nu – kanske – man vågar slå fast att tränarbytet gav effekt den här gången.

Kanske inte så mycket för segrarna i sig utan för sättet man vänder och vinner mot Pantern borta i kväll trots bombardemanget från hemmalagets sida


Efter två perioder stod det 4-1 på resultattavlan. Pantern ledde skotten med 32-10 (!) efter 15-4 och 17-6 och vann skotten totalt med 51-21 och då brukar det vara kört.

Men det var det inte.

Pantern fortsatte visserligen ladda på skott och i tredje landade det på 16-7 men två mål inom loppet av 39 sekunder från Nicklas Heinerö (framspelad av Lucas Carlsson) och Lucas Carlsson (framspelad av Victor Andersson) gav SSK det där beryktade momentum och när Thomas Valkvä Olsen (som han har vaknat till efter tränarbytet!) satte 4-4 i powerplay med 2.24 kvar av tredje var en poäng hemma.

En mållös förlängning och en straffrunda senare - där det lades åtta straffar men där Heinerö var den enda som nätade – var även bonuspinnen tagen av SSK.

Och kanske bäst av allt. SSK-fansen – alltid engagerade – har fått hopp igen, börjar bli sugna på att gå till Templet igen och med det stödet i ryggen kan SSK lyfta.

Kvällens straffseger gjorde att Södertälje lyfte från jumboplatsen där man huserat från typ starten till nästjumbo. Låter kanske inte så speciellt men det är nu bara en poäng upp till VIK Karlskoga och Modo ovanför kvalstrecket. Det är bara två pinnar upp till tian Västervik och det är faktiskt bara fem poäng upp till åttondeplatsen.

Ingen omöjlighet alls.


Är för övrigt extra glad åt Nicklas Heinerös fina höst där han nu leder den interna poängligan med tre mål och fyra assist. Jag har skrivit det förr men större kämpe har jag nog inte träffat på, passionen för hockey är på vulkannivå trots skador och stök längs vägen så njut bara njut.

Cred också till Christopher Bengtsson som var alert och snodde en tappad puck och satte ett läckert 2-1 mål med en man färre på isen. Det är sånt som tänder ett lag!

Inga kommentarer: