fredag 6 oktober 2017

Målkalas för Djurgården i Ängelholm

(Henrik Eriksson tvåmålsskytt! Skärmdump från C More. Highlights hittar ni bland annat HÄR)

Linus Hultström var tillbaka i Djurgården och levererade direkt får man väl säga när han och Marcus Högström spelade fram Andreas Engqvist till Djurgårdens första powerplaymål när "Ante" avslutade målkalaset i Ängelholm med sitt 6-2-mål.

Ja just det. 6-2! Här snackar vi islossning. Men också ett Rögle som verkar släppa in mål från inte bara möjliga utan även omöjliga vinklar.


Eller som Robert Ohlsson sa på presskonferensen: Kanske var något mål jag inte hade räknat med som gick in….

Rögles tilltänkta målvaktsstjärna Ville Kolppanen är skadad och backupen Emil Kruse har inte varit riktigt redo att ta SHL-ansvaret och har i ärlighetens namn inte fått någon vidare hjälp på isen heller.

Att defensiven är rekordusel visar väl det faktum att Ängelholmslaget på de fem inledande matcherna - enligt Linus Ahlin på Helsingborgs Dagblad - har släppt in flest mål på 35 år i högsta serien. (tabellen haltar rejält om någon undrar över det olika antalet matcher)

Att nyvärvade målvakten Justin Pogge bjuckade på både en jättetavla och ett självmål och att Rögles spel i egen zon ser ut som… ja jag ska inte strö salt i såren gjorde inte saken bättre.

Men det var ju två lag på isen och jag vill inte på något sätt förta Djurgårdens insats, tvärtom.
Ett bra lag drar nytta av ett kaosande lags misstag och det får man verkligen säga att DIF gjorde.

Extra roligt att Henrik Eriksson nätade. Två mål (2-0 och 3-0 i numerärt underläge) på en match har han gjort förr, bland annat nu på försäsongen mot Brynäs den 17 augusti.

Kollar man på seriespel så var senaste tvåmålsmatchen för Erikssons del den 28 december 2014 mot Brynäs - så det hör inte till vanligheterna. Inte så konstigt heller.

”Hank the Tank” har sedan Djurgårdens comeback i SHL fått rollen som grovjobbare och gjort det riktigt bra men gjorde faktisk åtta seriemål säsongen 2014/2015. Efter det har det blivit ett seriemål och ett slutspelsmål säsongen 2015/2016 samt noll seriemål plus ett slutspelsmål förra säsongen (2016/2017)

”Det var ett tag sedan men skönt att kunna spräcka den tidigt så man slipper gå och fundera på det”, sade han nu till C More i första periodpausen.

Noterbart i övrigt i matchen:
# Djurgården vann skotten på mål med 35-20. På bortaplan! DIF hade dessutom fjorton skott utanför mål (Rögle hade nio).  

# Marcus Fagerudd gjorde sitt första mål i DIF-tröjan då han gjorde 0-1 efter 14.11 av första perioden, framspelad av Peppe Lundh och René Bourqe. Gjorde ju inget mål under försäsongen så det var nog skönt att få spräcka den nollan också. Spelade för övrigt fram ”Burken” vid 4-1-målet också.

# Marcus Högström spelade 30 minuter och 30 sekunder samt noterades för fem skott på mål och två assist. Den där gristräningen på kombinerad cykel/crosstrainer som han berättat om för Hockeynews har verkligen gett resultat.

#René Bourque gjorde två mål och en assist. Och är redan uppe i totalt nio poäng (6+3) på sex matcher. Var verkligen klokt att spara honom under försäsongen.


# Andreas Engqvist gjorde sitt fjärde mål sedan återkomsten i klubben. Har 4+3 = 7 poäng på sex matcher. Om man inte visste att han varit skadad och borta större delen av förra säsongen skulle man ju aldrig tro det. Ångar ju bara på.

# Joacim Eriksson vaktade DIF-målet. Noterades nu för sin första seger vid full tid i DIF, tog 18 skott av 20.

Inga kommentarer: