måndag 16 oktober 2017

Säsongens första nolla för AIK och Linus Lundin

(Linus Lundin höll AIKs första nolla för säsongen.  FOTO www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

AIK åkte till Leksand där huvudtränaren Markus Åkerblom precis fått sparken och ersatts med J20-tränarna Jens Nielsen och Elias Granath.

Tränarbyte brukar ju kunna ge en kick. Men det var AIK som tog trean och även åkte hem med säsongens första nolla.


Linus Lundin var det som stod i AIK-målet, som tog samtliga 34 skott han fick på sig och därmed kunde räkna in sin tredje nolla totalt i Gnaget. Förra året kom de mot Vita Hästen den 30 januari och Björklöven den 3 februari.

 Kollar man på statistiken så var Leksand överlägset i det mesta men enligt Dalarnas Tidningar så hade AIK minst tre ramträffar, sedan gick ju tre mål in också.

Eric Norin stod för två av dem, det första i pp och det andra i tom kasse. Däremellan gjorde Jens Jakobs sitt tredje mål för säsongen.

Tvåmålsskytten har stort förtroende hos Mitell och spelar mycket, denna match noterades han för 24.03. Backkollegan Simon Fernholm landade på 24.12. Det var de enda AIK-spelarna som kom upp över 20 minuter.


Apropå istid så noterar jag att Erik Ullman bara loggade 01.49 på totalt tre byten, Max Lindholm fick inte lämna bänken och Victor Ekarv fick nöja sig med åtta byten och totalt 05.51. Jonas Almtorp, Christian Sandberg och Eric Castonguay spelade föga oväntat mest av forwards.  

Nils Höglander? Inte med i truppen. Hm. Men Mitell har en juniorspelare som får vara inne lite i alla fall, 18-åringen Oliver Ödman Hadzinikolic spelade 17 byten på totalt 08.34.

Inga kommentarer: