onsdag 11 oktober 2017

Tredje raka förlusten för AIK

(Castonguay ende målskytt för AIK. Foto AIKhockey.se)

Tredje raka förlusten för AIK som bara fick in ett mål borta mot Västervik (1-2). Hemmalaget vände dessutom och vann i tredje.

Eric Castonguay gjorde AIK:s enda mål då han spräckte målnollan i matchen 4.08 in i tredje. Sedan förstörde Dan Pettersson kvällen för gästerna med två mål inom knappt fem minuter – dels en styrning och dels ett mål på retur.


Ser man på statistiken så var det en väldigt jämn match. Anton Holm kunde ha ändrat på det i början av matchen när en hemmaspelare bjuckade på en felpass i egen zon. Holm gjorde en dragning men lade sedan pucken utanför mål.

AIK hade en puck till inne i Västerviksmålet, men Jesper Frödén fick inte jubla då målet dömdes bort på grund av en sparkrörelse.

Castonguays mål kom sedan, hans fjärde i AIK, efter att Jonas Fransson släppt retur på ett skott från Anton Holm.

Det man kan fråga sig är vad som har trasslat till sig.

AIK inledde med fyra raka treor och ett spel som lovade mycket både offensivt och defensivt men sedan har det gått trögare. Viktigt för Mitell att ta tag i det här och få upp såväl attityden som det konsekventa i spelet igen…


Nils Höglander? Tyvärr inte en enda sekunds speltid.  

Lite andra siffror från kvällens match:

Skott på mål: Västervik 21- AIK 27. Eric Norin och Anton Holm stod för flest av AIK:s skott, fyra vardera.

Tekningar: Västervik 18 - AIK 28. Jonas Almtorp har klivit fram och vunnit tek efter tek. I kväll 13 vunna tekningar på 17 försök. En annan intressant notering är att Christian Sandberg, som tidigare tekade mest i AIK, i den här matchen var nere på fyra tekningar (vann två, förlorade två). Om det är en skada som hindrar honom eller om Mitell helt enkelt valt att gå all in på Almtorp det vet jag inte. Får hålla den frågan kvar i skallen.

Tacklingar: Västervik 7- AIK 11. Emil Lundberg stod för fem av Gnagets tacklingar, men så spelar han ofta rejält och tufft i ordets bästa bemärkelse oftast.Inga kommentarer: