fredag 27 oktober 2017

Sjätte hemmasegern av sju möjliga för DIF

 (Tom Nilsson och Pär Lindholm byter kakrecept. Eller? FOTO JOHAN SAHLÉN

Kommer ni ihåg vilken som var den mest frekventa kommentaren efter Djurgårdsmatcherna förra säsongen? Nu har jag inte räknat efter så men magkänslan är att ingen kom i närheten av … trumvirvel … ”Vi spelar inte som vi har sagt att vi ska göra”.

I år säger man inte bara saker i Djurgården. Man gör dem också. Man spelar som man har sagt att man ska göra – mestadels i alla fall.


Förra säsongen var det oftast en stark förstaperiod, en kris i mitten av matchen och en tredje akt som kunde gå precis hur som helst. Typ.

I år har Djurgården kvar de starka inledningarna (oftast), krisar kanske inte men tappar ofta lite tempo i andra perioden men – och här har vi en av de tyngre anledningarna till att laget ligger trea i tabellen – i tredje perioden går man ut och gör oftast som man har sagt inom laget att man ska göra.

Klart att det ger resultat.

 (Gustav Possler. FOTO JOHAN SAHLÉN

Mot Skellefteå var det en orkan som stormade fram mot Gustaf Lindvall i gästernas mål från första nedsläpp. Gustav Possler slet bokstavligt talat fram 1-0 redan efter 2.13 då hans klubba satt fast (eller hölls? Fan vet) i en Skellefteåspelare just som han hade läge att skjuta några sekunder före målet.

Possler drog sig loss lite som när man drar en motsträvig kork ur vinflaskan, fick loss klubban, viftade rätt den i handen och styrde till slut in Henrik Erikssons skott när pucken landade framför fötterna på honom. Ni kan se det HÄR  på Roadlakers twitter

Skellefteå tog en tidig time out redan efter 04.48. En rekordtidigt sådan rapporterar suveräna domarna.se som noterar detta:

Någon bättring i spelet blev det inte då utan DIF trummade på och …. Plötsligt händer det… gjorde sitt blott tredje powerplaymål för säsongen. Med väldigt stor hjälp av Emil Djuse då Peppe Lundhs skott styrdes via Skellefteåforwarden och in. Men de målen räknas ju också och är det något Djurgårdens pp-självförtroende behöver så är det just skitmål. De där som bara går in utan att det ska överkonstrueras till förbannelse. Så kanske släpper det nu?

 (Pudas, Lindvall och ofrivillige målskytten Djuse ser Djurgårdens tredje mål i pp för säsongen landa i nätet. FOTO JOHAN SAHLÉN

Andra perioden bjöd på såväl raggar som hawaiihockey från båda sidor, mest från hemmalaget. Skellefteå växlade upp när Djurgården tappade tempo och reduceringen signerad Oscar Möller (assist - vilken jäkla kalaspassning!) och Joakim Lindström (booooom!) rätt upp i krysset.

Sedan spelade DIF som spelarna hade kommit överens om. Typ. Inte fullt ut men ändå med en disciplin som gjorde att det höll hela vägen ut trots ett enda måls ledning vilket ju sällan är någon säker ledning i hockey. Peppe Lundh var för övrigt nära att sätta trean två gånger om när Skellefteå plockat keepern men pucken gick båda gångerna strax utanför i slutminuterna.

 (Peppe Lundh satte en, var nära minst två gånger till.  FOTO JOHAN SAHLÉN

Var nog en och annan som svettades på läktaren långt före det när gästerna jagade kvittering men Djurgården redde ut den pressen  (stor eloge till Adam Reideborn. Igen) och DIF inkasserade sin sjätte hemmaseger av sju möjliga. Fem har tagits vid full tid och den sjätte på efter förlängning mot Malmö i hemmapremiären. Det är faktiskt endast Färjestad som har vunnit på Hovet i höst (4-2), typiskt nog efter hyllningen av Falk.  

Man ska inte skratta åt andras missar men den här är rövtacklingen är ju för härlig och vilka ögon i nacken Axel Jonsson Fjällby har, applåd på den!

 (Adam Reideborn är inne i bästa bubblan. FOTO JOHAN SAHLÉN

DIF - SKELLEFTEÅ 2-1 (2-0, 0-1-, 0-0)
MATCHEN:  MMMM
MÅLVAKTERNA: Adam Reideborn, DIF 95,24% och Gustaf Lindvall, Skellefteå 91,30%
PUBLIK:  6 556
DOMARE: Linus Öhlund & Mikael Nord  

BÄST I DIF
MMM Adam Reideborn, mv, Patrik Lundh, f
MM Alexander Urbom, b, Gustav Possler, f
M Linus Johansson, f

BÄST I SKELLEFTEÅ:  Oscar Möller, f, Joakim Lindström, f, Gustaf Lindvall, mv

  (Say What? Hörde jag sex hemmasegrar av sju möjliga? Naaaajs. FOTO JOHAN SAHLÉN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
.1-0 (02.13) Gustav Possler (Henrik Eriksson, Linus Johansson)
.2-0 (12.59) Patrik Lundh (Linus Hultström)

ANDRA PERIODEN
.2-1 (09.47) Joakim Lindström (Oscar Möller, Emil Djuse)

TREDJE PERIODEN
 -
SKOTTEN I MATCHEN:  23-21 (12-5, 6-12, -)

Citatet
”Ingen rolig start från vår sida. Jag vet inte var vi var när matchen startade, kvar på bussen eller flyget kanske?”
(Skellefteåtränaren Stefan Klockare var allt annat än nöjd med sitt lag i första perioden.)


Inga kommentarer: