onsdag 25 oktober 2017

”Det finns absolut saker att förbättra”

(Jesper Frödén fotad hemma på Hovet. Foto: www.hockeymedmariehallman.se /arkiv)

Fjorton mål framåt och endast tre insläppta bakåt på de två senaste matcherna för AIK. När hände det senast?! Och det trots att det inte handlade om någon champagnehockey – inte mot Troja Ljungby på onsdagskvällen i alla fall. Snarare tvärtom.

Här gjordes målen istället när AIK tog tillvara på Troja dräll, chanser som öppnade sig, oväntade spelvändningar och så vidare.

Men det är väl en styrka i sig att inte göra den allra bästa prestationen men trots det dunka in sex kassar och bara släppa en reducering.

AIK inledde ju med fyra raka vinster ( Pantern 2-1, Almtuna 4-2, Tingsryd 4-1 och SSK 2-1) vilket överraskande nog följdes av fyra raka torsk (Timrå 2-4, Oskarshamn 2-4, Västervik 1-2 och BIK Karlskoga med galna 4-7).

Just när man satt där och tänkta att vad fan är det här så vände det. För efter den tunga 4-7-torsken på Hovet den 13 oktober har AIK vunnit fyra raka igen med en total målskillnad om 22-4 (!) uppdelat på: Leksand 3-0 (Linus Lundin höll nollan), Björklöven 5-1, Vita Hästen 8-2 och Troja Ljungby i kväll 6-1. 

Först och främst måste man väl credda Erik Källgren där i början av säsongen och Linus Lundin nu i de fyra senaste. Men det kanske roligaste är att se lugnet i spelet. Senaste fyra har det sett väldigt tajt ut, det flyter bara på, allt kuggar i. Nu kommer det komma dippar såklart men det ser onekligen bra ut och en bra start med ett fint självförtroende är ju aldrig fel.

Själv känner jag bara att strömmar det inte till AIK-fans i massor kommande hemmamatcher då vete f.. vad AIK ska göra för att locka gnagarna till Hovet. Det här är kul hockey.

Här är snack med Jesper Frödén - som nätade en gång mot Vita Hästen i 8-2 segern och gjorde två mål mot Troja under onsdagsskvällen - om alltifrån flyt och självförtroende till ödmjukhet och fokus på detaljer. In och lyssna!


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: