söndag 8 oktober 2017

”De tycker jag är lik Tarzan”

(Axel Jonsson Fjällby,  här med det långa håret uppsatt.  Varför jag nämner frillan? Lyssna på intervjun så förstår ni. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Axel Jonsson Fjällby är ett piggt tillskott till Djurgården den här säsongen. Nu var han visserligen med runt a-laget även förra vintern så han är inte någon nyförvärv men den nu 19-årige forwarden fick inte så mycket speltid förra säsongen. Det blev någon minut här och kanske sex minuter där.

Nu är Axel med mer på "riktigt" och även om han "bara" ligger runt 10 minuter så är det ett helt annat förtroende från tränarna och ett helt annat självförtroende i spelet hos honom själv nu.

(Foto Johan Sahlén)

Axel öste in poäng i J20 SuperElit förra säsongen (17+20=37p på 32 matcher) och säsongen innan dess (13+16=29p på 39 matcher).

Han gjorde en assist, i SHL debuten, förra säsongen och har noterats för två i år. Mot Växjö var det nääära att sätta det där första målet.

Spelarna hade lite bråttom upp till autografskrivning så en del frågor och följdfrågor hanns inte riktigt med, de får vi ta senare MEN här är lite snack med Axel om: matchen, vändningen, om att inte vara för runda i spelet, power play,  friläget och finten som kom av sig,  hur han växt in i laget och fått mer förtroende, målspöken och ett helt annat tabelläge än förra året vid samma tid. Med mera. Så i och lyssna

Inga kommentarer: