tisdag 17 oktober 2017

Lukas Vejdemo styrde in en pinne mot LHC

(Linus Johansson skymde bra vid DIFs kvittering - jag twittrade att det var Hank men jag såg fel då. Foto Skärmdump från Cmores höjdpunkter som man kan se HÄR)

Det var ett tag sedan Djurgården vann i Saab Arena (tidigare Cloetta center) i Linköping. Och det blev ingen vinst för DIF den här tisdagen heller.

Men det närmar sig. Djurgården fick i alla fall en pinne med sig i den här matchen där Linköping vann med 3-2 efter straffar.

Just straffar var det som avgjorde då DIF senast vann i Linköping - så långt tillbaka som till den 19 oktober 2011.

Så här har det sett ut senaste åren:
Säsongen 11/12:  DIF vann på straffar 3-2 i oktober, Linköping vann 5-0 i januari 2012.
Säsongen 12/13:  Inga möten då Djurgården spelade i HockeyAllsvenskan.
Säsongen 13/14:  Inga möten då Djurgården spelade i HockeyAllsvenskan.
Säsongen 14/15:  Linköping vann 7-0, 4-0 och 2-1.
Säsongen 15/16:  Linköping vann 2-1 och 3-2.
Säsongen 16/17:  Linköping vann 2-1 och 4-1.
Säsongen 17/18:  Linköping vann 2-1 i första mötet nu under tisdagen.

Men tillbaka till den här matchen där Joacim Eriksson blandade och gav. Gjorde några riktigt fina räddningar, bland annat i förlängningen där det var handbollshockey fram och tillbaka. Där höll han Djurgården kvar i matchen.

Tyvärr får han ta på sig första Linköpingsmålet där pucken gick rakt på honom och sedan in efter att DIF-keeper inte fått grepp om pucken. Såg ... lite för enkelt ut.

Å andra sidan… så hade hans utespelare måååånga chanser att göra mål utan att göra det, inte minst i första perioden då Djurgården spelade ut LHC rejält.

DIF vann skotten i första med 12-6 men fick bara in en kasse då Linus Hultström gjorde sitt första mål sedan återkomsten till klubben, när han styrde in pucken i öppet mål.

Två snabba mål i början av andra satte Linköping i förarsätet och det höll nästan hela vägen men en pinne blev det för gästande DIF i alla fall.

I straffläggningen satt dessutom två av LHC:s straffar. Nick Sörensen var först ut för LHC och nätade, sedan hade Derek Roy lite flax på sista där pucken studsade på Erikssons benskydd och in. Jonas Gustavsson tog båda Djurgårdens (Niclas Bergfors och René Bourke lade dem)

Ska man lyfta fram något kul – och det gör jag gärna oavsett resultat – så är det en fröjd att se Lukas Vejdemo. Han har gjort det bra i match efter match nu och måljublade två gånger mot Linköping. Nu dömdes första målet bort pga målvaktsinterference (tror jag det var) men när han fick chansen igen sedan så var det klockren precision på en styrning av Tom Nilssons skott med 3.14 kvar av tredje perioden.


En annan stämningshöjare är att se brorsorna Davidsson ihop med Axel Jonsson-Fjällby. Där är det fart under grillorna. De jobbar och skapar fram lägena men visst skulle de kunna vara vassare i avsluten, nu noterades trion för ett skott vardera. Får de till farten och precisionen så blir det väldigt kul att se dem.

Inga kommentarer: