måndag 23 oktober 2017

Målfest och backförstärkning


Jag har inte glömt AIK:s 8-2 seger i fredags. Jag har bara inte hunnit skriva om den men nu så… vilken målexplosion Gnaget bjöd på borta mot Vita Hästen.

Efter 1-1 i första small det bara till. Fem mål på tio noterade skott, det får man kalla effektivt. Och så ett par kassar till i tredje som en trevlig avslutning på det. Ja inte för hemmalaget då men för AIK.


Målskyttar i AIK:  Eric Castonguay x 2, Jens Jakobs, Jesper Frödén, Anton Holm, Emil Lundberg och Kalle Jellvert. Linus Lundin stod i målet och tog 27 av 29 skott.

Just tvåmålsskytten Castonguay har ju fått en magnifik start med sju mål på elva matcher. Det är lika många som han gjorde för Leksand i SHL förra säsongen. Nu kan man inte jämföra mellan serierna så men man kan jämföra med Tingsryd för två säsonger sedan då han gjorde totalt elva mål och 29 assist = 40 poäng på 52 matcher.  

En annan som fått ett poängmässigt lyft är backen Simon Fernholm som noterades för två mål och sju assist i grundserien förra säsongen i AIK. Sedan var han tyvärr borta 21 matcher, större delen på grund av en hjärnskakning.

Men han har kommit tillbaka starkare, ser rappare och mer stabil ut. Är redan uppe i ett mål och fyra assist och svarat bra på det stora förtroende han fått av tränarna. Mot Vita Hästen stod han för tre assist: en andraassist när Eric Castonguay gjorde 1-0, Jens Jakobs 3-2 i spel 5 mot 4 och Anton Holms 5-2 mål.

Apropå backar så gick AIK i dag ut med att man tar in amerikanen Clay Wilson, 34. Han kommer närmast från Severstal Cherepovets i KHL, där han gjorde 6+7=13 poäng förra säsongen. Den här verkar han inte ha spelat alls.

Wilson har 36 NHL-matcher på meritlistan men spelade mestadels i AHL innan han drog till KHL där han varit de fem senaste säsongerna i Donbass Donetsk två säsonger, HK Sochi två säsonger och så Severstal Cherepovets förra vintern.

Värvningen höjer medelåldern rejält i Gnaget där fem backar – Ludvig Claesson, Albin Johansson, Erik Ullman, Simon Fernholm och Filip Vindlert är mellan 20 och 24 år, Eric Norin är lite mittemellan det vill säga 26 år. Äldst i gänget är Robin Axbom 27 och Andreas Hjelm 29. Och så måndagens nyförvärv såklart.

Fler fina bilder av Jesper Zerman hittar ni HÄR


3 kommentarer:

Magnus sa...

Tur att vi har dig Marie! Fortsätt med ditt fina jobb! Man får inget veta när det gäller skadeläget i truppen, vet du hur det ligger till med Axbom som fick en riktigt ful huvudtackling?

Magnus sa...

Tur att vi har dig Marie! Fortsätt med ditt fina jobb! Man får inget veta när det gäller skadeläget i truppen, vet du hur det ligger till med Axbom som fick en riktigt ful huvudtackling?

Marie Hallman sa...

Tack du Magnus!!! Det värmer :) Sorry för sent svar. Hann aldrig kolla det där innan matchen men nu spelade han mot Modo så jag antar att han mår bra. Ta hand om dig!