fredag 6 oktober 2017

"När jag skakade på huvudet så hörde jag hur det (tänderna) rasslade lite grann"

 
 (Jonas Almtorp spräckte käken i premiären och hade lösa tänder runt om men spelade vidare. Den skadan ser man inget av nu. Grymt bra jobb av alla inblandade vid operationen). Foto: www.hockeymedmariehallman.se


AIK har haft en fin start på säsongen men fredagens match mot Oskarshamn var ett smärre magplask. Intentionen fanns absolut men det tappades tempo, intensitet och puckar och till slut även matchen.

En som dock stod upp bra, som alltid, var Jonas Almtorp. Jonas som fick en puck rätt på munnen i premiären men som efter några stygn sedan spelade klart matchen.


Så här såg han ut då ....

(FOTO JESPER ZERMAN/ARKIV)

 ... och efteråt var det blod, svullet och allt annat än talbart. Så jag passade på att fråga honom nu istället om vad som hände då den 19 september.  Visade sig att det blev lite lätt plockepinn i munnen.

Att han fortsatte spela den matchen säger en hel del. Jag har följt honom länge och det här med att ge allt gentemot såväl lag som supportrar och klubbmärke - står tatuerat i hjärtat på honom. 

Jonas har missat tre av sex matcher pga grund av den operation som följde på käftsmällen i premiären och smög igång uppe i Timrå - om man nu kan säga så om en som spelar över elva minuter - i veckan. Mot Oskarshamn på fredagskvällen var han tillbaka i fullt ös med 17.02 i istid. Helt otroligt.

Här är snacket om bland annat kvällens match - både bra och dåligt, inledningen totalt sett, hur AIK ska hitta tillbaka till rätt intensitet och rätt fokus igen samt straffsituationen med Nils Höglander och hur den påverkade matchen  (eller inte).

Vi pratade som sagt även om vad som hände i premiärmatchen då han fick ett skott i munnen vilket ledde till både lösa tänder runt om i hela munnen, sprucken käke och operation och hur han kan spela redan nu trots det som hände.


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se


Inga kommentarer: