lördag 28 oktober 2017

2-1 i går, 2-1 idag. DIF stängde Skellefteå igen

(Axel Jonsson Fjällby åkte ifrån hela Skellefteå och nätade i numerärt underläge. Foto Skärmdump Cmore. Höjdpunkter hittar ni HÄR.)

Vilken vecka som Axel Jonsson Fjällby och hans Davidssonbröder har haft! Och Djurgården såklart.

Efter 2-1 hemma mot Skellefteå under fredagen blev det mål och faktiskt nästan spelmässig repris på lördagen då Djurgården vann borta med just 2-1 mot Skellefteå.


Nu nätade inte kidsen mot Skellefteå under fredagen men de var ju inblandade i det mesta mot Örebro i tisdags då Axel Jonsson Fjällby gjorde sitt första SHL mål.

Och på lördagen kom SHL-mål nummer två i karriären för Axel som sköt avgörande 2-0 i spel fem mot fyra.

René Bourke nätade också, satte sitt åttonde mål i SHL för DIF. Han gjorde sitt senaste den 5 oktober mot Rögle så det var säkert skööönt att få nätkänning igen.

Var en rolig match att hålla ett öga på. Myyyycket känslor igen och som Skellefteå gick all in för att ta detta, vanligtvis målsäkre Joakim Lindström noterades för ELVA skott. Elva!

En jättesmolk i bägaren fick Djurgården dock med sig hem då Andreas Engqvist klev av efter bara 30 sekunder dvs efter sitt första byte med något som såg ut som en knäskada. Inte bra. Han kunde gå av själv men det såg ut som knäet vreds till. Bara hoppas det inte är illa, Ante har betytt massor för den här upplagan av DIF.

Jag såg föresten att Bert Robertsson inte tyckte det gick att få stjärnorna att skina i SHL, att det var för grötigt framför mål – ja till och med i målgården där Marcus Högström gjorde en briljant räddning när Joakim Eriksson inte hann fram.

Men alltså… jag förstod inte riktigt resonemanget. Å ena sidan gillade han offerviljan hos DIF å andra sidan störde han sig på att de offrade sig hejvilt och täckte skotten när det behövdes. Eh. Lägg därtill att Skellefteås stjärnor glänste som supernovor när man fullkomligt körde över Brynäs med 8-2 den 12 oktober. Nog fan går det att göra mål. Men nu var Djurgården för starka, tough shit. Det är väl bara att försöka hitta nya vägar att vinna, anta utmaningen Bert!


Roger Melin som fick sparken dagen efter Skellefteås målkalas i Gävle hade säkerligen velat se lite mindre stjärnglans där….hos Bert Robertssons gäng. Men det är hockey och så har det alltid varit.

Inga kommentarer: