lördag 28 oktober 2017

”Han förstår oss spelare lite mer”

(Eric Norin. FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

Ibland kan man behöva ett miljöombyte för att hitta rätt. Det gjorde Eric Norin i Almtuna där förre storbacken Marcus Ragnarsson fick Norins spel att lyfta.

Killen som för ett par år sedan fick skäll för att han var lite för offensiv tog till sig ”Ragges” tips och beskrivs nu av AIK:tränaren Thomas Mitell som ” Solid. Gör bra saker i offensiven utan att riskera defensiven”.


Eric Norin är just nu trea i backarnas poängliga, på väg mot sin bästa säsong poängmässigt samtidigt som han står på plus femton i plus/minusstatistiken (20/5). Han får stort förtroende i power play där mycket ska gå genom honom bland annat för att ta till vara på den hästspark till skott som han har. Det är raketfart på det när skottet sitter.

Men vägen hit har inte varit spikrak utan har gått via Almtuna i några vändor och även en sväng till division ett (20013-2014) där han var med och tog upp Vita Hästen till HockeyAllsvenskan.

Nu är han alltså tillbaka i AIK och här är ett kort snack med en jättebesviken Eric efter förlusten inför storpubliken på Hovet. Sög såklart rejält att det blev som det blev. Vi pratade matchen, säkerhetsrisker, klubbyten, Ragnarsson, klubbor och slagskott. Med mera, in och lyssna här:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se


Apropå backar så frågade jag Mitell om när nyförvärvet Clay Wilson kan vara i spel. Tränar gör han redan med AIK men hans papper ligger just nu hos Migrationsverket i väntan på ett okej och AIK hoppas få in honom i matchen på lördag, hemma mot Almtuna.

Inga kommentarer: