torsdag 5 oktober 2017

TT-texterna Brynäs vs KHK 5 oktober


Foto: Skärmdump C-More. Highlights hittar ni  bland annat HÄR


Bortavinst senast mot Örebro och hemmavinst mot Karlskrona nu. Är Brynäs på väg att bryta den tunga starten (fyra raka torsk) nu? För tidigt att säga men vinst blev det i alla fall för Gävlelaget där defensive backen Jörgen Sundqvist av alla gjorde ett av de tre målen.

Det är ju inte riktigt hans roll att göra mål och lägg därtill att han fick nästan hela förra säsongen spolierad av en svår skada så förstår ni hur mycket kvällens mål betydde för honom.


Jag skrev som vanligt två texter, den långa med intervju med just "Sunken" hittar ni bland annat hos Metro på den HÄR länken.

Jag har inte hittat den korta snabba på slutsignal så den kommer här nedan. Copyright på den tillhör mig och TT så vid ev rewrite ska TT creddas.

GÄVLE
Säsongen sämsta publiksiffra i Gavlerinken. Då kom säsongens första hemmaseger (3–1), med en minst sagt oväntad skarpskytt i en av huvudrollerna.
– Det är inte ofta man kommer i de lägena, skönt att se att den satt, säger Brynäs trotjänare Jörgen Sundqvist till C-More.
Hela övre etaget var avstängt och på nedre halvan satt 3 532 åskådare utan att behöva trängas.
Karlskrona lockar inga jätteskaror i Gävle och Brynäs rekordtunga start med tappade matcher i Gavlerinken, fyra raka förluster och endast en bortaseger totalt på de fem inledande matcherna har dämpat hockeysuget i den anrika hockeystaden.
Kanske kan det växla upp nu sedan Brynäs tagit första hemmavinsten mot Karlskrona.
Första perioden lugnade dock få av fansen, då gästerna fick ta för sig och Karlskronas Mattias Guter kunde kvittera bara 1.40 med sitt första mål för säsongen efter att forwarden Johan Alcén öppnat Brynäs målskytte med en styrning.
I andra perioden var det total scenförändring med tung Brynäsdominans och 15-1 (!) i skott till hemmalaget.
Nu såg en storspelande Johannes Jönsson i Karlskronamålet till att hålla siffrorna nere men till slut tvingades även han kapitulera två gånger om.
Först när Kevin Clark styrde in Ryan Gundersons skott från blå (2–1).
Kanadensaren Clark har därmed gjort poäng i Brynäs samtliga sex matcher, för amerikanen Gunderson var det poäng i femte matchen av sex möjliga.
Sedan klev trotjänaren Jörgen Sundqvist fram i den oväntade rollen som skarpskytt med matchens snyggaste mål.
Brynäsbacken, som är inne på sin trettonde säsong i klubben och som de senaste säsongerna inte gjort mer än max ett mål per säsong, hann bara spela åtta matcher förra hösten innan han skadades svårt i slutet av oktober.
Då slets två muskler i ljumsken av samtidigt som två andra muskler var nära att dras itu de också när 35-åringen krokade i en motståndare i en olycklig situation mot Växjö.
Snacket gick att karriären var över men det var den inte.
I höst har Sundqvist varit med i samtliga matcher och när Karlskronas Mattias Karlsson passade galet vid ett uppspel kunde Brynäsforwarden Jonathan Granqvist ta hand om pucken och servera ”Sunken” som elegant sprätte upp pucken i krysset.
Den defensive backens första mål sedan den 10 mars 2016 då han nätade i slutspelet mot Djurgården.
Marie Hallman/TT

Inga kommentarer: