tisdag 24 oktober 2017

"Vår kombo är väldigt bra"

(Marcus Davidsson. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Funderar lite på vad man ska döpa Djurgårdens fartfyllda ”junior”kedja. Man kan väl få kalla dem så fast Jonathan passerat 20-årsstrecket.

MAJ – Marcus Axel Jonathan – låter ju … njaaa. JAM – Jonathan Axel Marcus – näej funkar ju inte heller. Efternamnen går inte heller att bygga på. Äh får fundera på det. En annan sak man kan klura på är varför det går så bra för trion just precis nu.


En faktor är såklart att de fått växa sig in i laget med blygsam speltid förra säsongen som utökats rejält nu. En annan är att det går bra för Djurgården och då vågar man (DIF) släppa in även juniorer på isen.

Att de tre får spela tillsammans istället för att portioneras ut på kedjor med mer erfarna, äldre spelare är det allra mest betydelsefulla. Tror jag.

Nu slipper de komma in med pressen att hela tiden hålla samma nivå som de stora namnen, slipper känna att det är deras fel om en annars merittyngd kedja inte levererar alternativt går bort sig utan kan gå in och verkligen bara köra när de kommer in.

De får såklart ta ansvar och måste förtjäna sin istid men det finns en frihet att få misslyckas för att lyckas och det är ju bland det allra viktigaste en ung spelare måste få ha.

Jag pratade hur som helst med Marcus Davidsson om bland annat detta. Blev även snack om matchen i sig, smällen på Peppe Lundh och matchstraffet på Viktor Ekbom, power play, målgester, Axels första mål i SHL i DIF-tröjan, kemin i trion, energiinjektioner och vad det betytt för honom själv att bli draftad av Buffalo. Med mera. In och lyssna!


Copyright bild och ljud: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: