fredag 27 oktober 2017

"Hann inte tänka så mycket" TT Texterna från Brynäs vs FBK 27 okt

(Samuel Ersson fick göra SHL-debut. Här finns höjdpunkter. Foto Cmore Skärmdump)

Det fanns uppgifter om magsjuka i Brynästruppen då David Rautio som höll nollan senaste inte kom till spel. När Felix Sandström klev av efter en period och inte ens var kvar i båset tänkte man ju att ... ja ni hajjar.

Men det var värre än så. Verkar vara skadad - oklart hur lätt eller svårt på båda. Nu är ju Brynäs duktiga på att producera målvakter och in slängdes Samuel Ersson som fyllde 18 för en vecka sedan och visst han fick en tuff start men två insläppta mot Färjestad på två perioder när man slängs in i hetluften så här är lovande och bra tycker jag. Snacka om tufft läge.

Det kunde ha rasat i väg efter 0-2 och 0-4 men det gjorde det inte och det ska både Ersson och Brynäs ha cred för. Hur det kommer sig att det går bättre borta och hur det kommer sig att hemmaspelet är så allt annat än bra är något att fundera på.

Jag tog några ord med Samuel Ersson och hela TT-intervjun med honom kan ni läsa bland annat HÄR på Helagotland.se och HÄR På svenska dagbladets sajt samt HÄR på Metro sport.

Den korta snabba texten på slutsignal byts ju oftast ut innan jag  hinner in och leta så de får ni här på bloggen istället.

XXXXXXXXXXXXXXXXX

GÄVLE
Serieledarna Färjestad på besök. Underläge 0–2 efter första perioden.
Då kastade Brynäs in SHL-debutanten Samuel Ersson, nyss fyllda 18 år, i mål.
Snacka om tuffast möjliga debut (1–4) för juniorkeepern.

Men förlusten ska inte läggas på honom utan snarare på Gävlelagets utespelare som inte alls får till det på hemmaplan med endast en hemmaseger på sju försök.
För det blev inget att firande i Gavlerinken på torsdagskvällen heller när Färjestad kom på besök.
Serieledarna är inte bara bästa bortalag i SHL, de har öst in mål också – 51 stycken – nästan dubbelt så många som Brynäs 26 fullträffar.
Att Gävlelaget överraskande vann med 4–0 mot Frölunda borta i tisdags verkar inte ha förbättrat det bräckliga självförtroendet som man visar på hemmaisen.
Mot Färjestad var det ängsligt, stora säkerhetsavstånd och inte särskilt het uppvaktning på varken sylvassa passningsläggaren Johan Ryno, glödhete målskytten Michael Lindqvist eller spelgeniet Dick Axelsson i varken första eller andra perioden.
Det fick Brynäs betala dyrt för.
Nu var det visserligen Per Åslund som gjorde 0–1 efter 4.23 av matchen.
Men just Lindqvist fick ostörd vinkla in 0–2 några minuter senare efter en retur på Johan Rynos skott och kunde i andra perioden – lika ostörd – ta emot Dick Axelssons eleganta passning och sätta till klubban för 0–4.
Mellan de två målen hann det bland annat vara periodpaus och ett målvaktsbyte i hemmalaget.
David Rautio som höll nollan senast var inte ombytt utan hade utgått under dagen på grund av sjukdom.
Efter första perioden klev så Felix Sandström ur rinken och stod inte ens i båset när andra drog i gång varpå Samuel Ersson fick göra en minst sagt oväntad SHL-debut.
Juniormålvakten fyllde 18 år den 20 oktober.
Nu hann det bara gå 21 sekunder in i SHL-debuten så sa Färjestadsbacken Jesse Virtanen välkommen till SHL på tuffast tänkbara sätt då finländaren tog med sig pucken ur rundeln, trampade in framför Ersson och hittade en lucka vid första stolpen där han slängde in 0–3 målet.
Brynäs reducerade en gång i andra perioden men har större bekymmer än just den här förlusten, som frågan vem som ska vakta målet i returen borta mot Färjestad på lördag?