onsdag 11 oktober 2017

”Alla gör en sådan jäkla uppoffring idag"


Sex matcher utan varken seger eller ens en enda poäng. Tuff bortamatch mot topplaget Modo. Då kom säsongens första seger. Logiskt? Både ja och nej.

Någon gång måste ju segern komma och nu hade ju SSK dessutom ett tränarbyte i ryggen, ett byte som oavsett vem som byts ut eller in brukar kunna ge extra energi och det var precis det som hände.


Nu spelade SSK ingen champagnehockey direkt utan det var istället uppoffring, spela för varandra, visa karaktär och gå på hörntänderna som gällde.

Eller som Stefan Johansson bland annat säger i intervjun nedan:

”Vi täcker fler skott än vi har gjort tidigare” och ”Vi kändes svårslagna idag, det var en helt annan känsla” samt ”Alla var med på tåget idag”.

Lite tur hade SSK också, då Modo hade två skott i stolpen som lika gärna kunde ha gått in och sänkt både energi och moral men som Stefan säger ”Det kändes som att det är en sån dag i dag då vi har stolparna med oss”

Det får man verkligen säga att SSK hade men tur är något man spelar sig till också och då SSK blockade nitton skott och verkligen gav målvakten George Sörensen allt det stöd en målvakt ska ha så gav det tre poäng och såklart en energi och självförtroendeboost att bygga vidare på för Sportklubben.

Backarna Marcus Bohman och Stefan Johansson loggade överlägset mest speltid i laget och här visade inte minst Stefan hur mycket rutin kan betyda.

Här är ett snack med Stefan om uppoffringar, blockade skott, lagets möte och löfte inför matchen och mycket mycket mer.


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: