fredag 20 oktober 2017

Straffkung (eller i alla fall någon som får in pucken) sökes!
(Matt Anderson räddade DIF i många straffläggningar förra året. Men nu är han i Skellefteå så någon måste ta över den fallna manteln. Frågan är bara vem?! FOTO JOHAN SAHLÈN/ARKIV)

Alltså det här med Djurgården och straffar… Jag var i Gävle och skrev om ännu ett målkalas i Gavlerinken för TT  i går och har inte så mycket att säga om själva matchen mot Karlskrona då jag inte har hunnit läsa mig in på den. Men jag kan som alla andra se att Djurgården förlorade straffläggningen och därmed har torskat samtliga tre man varit iblandad i. Ingen höjdare.


Nu har jag inte jämfört med andra lag men jag jämförde med DIFs straffinsatser i serien förra året. Och man var inte sådär värst lyckosamma då heller


Då var Djurgården inblandad i totalt tio straffläggningar. Man vann fyra och förlorade sex stycken. Det vill säga man tappade sex bonuspoäng här.

Matt Anderson var den som avgjorde i tre av de fyra vinsterna – mot Luleå i november, Brynäs i januari och Växjö i mars. Emil Johansson avgjorde den fjärde, i november mot Malmö.

DIF lade (med reservation för felräkning)  totalt 37 straffar under dessa straffläggningar.
Tio av dessa 37 resulterade i mål. Tio! Medan 27 således missades.

De som överhuvudtaget fick in pucken i mål under straffläggningarna var Matt Anderson (7 mål på 16 lagda straffar), Linus Johansson 2 mål på 6 försök och Emil Johansson som satte en av sina tre straffar.

Linus Hultström, Markus Ljungh, Juuso Ikonen, Jeff Tamellini, Jonathan Davidsson, Calle Ridderwall, Mikael Ahlén, Peppe Lundh och Gustaf Possler fick aldrig straffjubla över huvudtaget. Linus lade två straffar, Markus tre, övriga en vardera.

Men av de som alltså fick in pucken i mål är endast Linus Johansson kvar.

Matt Anderson spelar i Skellefteå så varning för straffläggning  när de kommer på besök…

Det är med andra ord öppna ytor här för den som vill bli Djurgårdens straffhjälte att kliva in och bara dominera.

Den här pågående säsongen har DIF som sagt förlorat tre av tre straffläggningar: Mot Luleå borta, mot Linköping borta och nu senast mot Karlskrona borta. 

I samtliga har bortalagets spelare satt två kassar av två lagda medan DIF missat sina försök. Einar Samelsson och Ex-Djurgårdaren Patrick Cehlin nätade för Luleå, Nick Sörensen och Derek Roy satte sina för LHC och i går var det dessutom typiskt nog två exDjurgårdare i Mattias Guter och Emil Lundberg som var hundra procent...

”Straffläggnings(och miss)listan” i DIF ser efter tio spelade matcher (tre avgjorda på straffar) ut så här:
Rene Bourque (2 straffar/ 0 mål/ 2 missar)
23/9 Luleå (b) omg 2 miss
17/10 Linköping (b) omg 2 miss

Ante Engqvist (1 straff/ 0 mål/ 1 miss)
23/9 Luleå (b) omg 1 miss

Niclas Bergfors (1 straff/ 0 mål/ 1 miss)
17/10 Linköping (b) omg 1 miss

Gustav Possler (1 straff/ 0 mål/ 1 miss)
19/10 Karlskrona (b)  omg 1 miss

Linus Johansson (1 straff/ 0 mål/ 1 miss)
19/10 Karlskrona (b)  omg 2 miss


Roligast vore ju om någon kunde ha/göra det till sin ”grej” att kliva fram som straffkung både under pågående match när det vankas en men framför allt i straffläggningar. Just nu ligger man minus tre poäng, som i den här jämna serien kan betyda en hel del när allt summeras i vår.

Inga kommentarer: