måndag 23 september 2013

AIK backade hem - och bort - segern

(FOTO JESPERZERMAN.SE)

AIK-LINKÖPING  2-3 e straffar  (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Matchen:  MMM
Målvakterna:  Alexander Hamberg, AIK 93,54 % och Andreas Andersson, LHC, 90,90 %
Publik: 3 402
Domare:  Marcus Winnerborg och Christer Lärking


 
(FOTO WWW:HOCKEYMEDMARIEHALLMAN:SE)


BÄST I AIK
MMM Mattias Janmark, f
MM  Derek Joslin, b
M Marcus Nilsson, f.

BÄST I LHC:  Pär Arlbrandt, f.

(Jubel efter 2-1. FOTO JESPERZERMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1(15.12) Simon Hjalmarsson (Pär Arlbrandt, Mattias Sjögren)

 ANDRA PERIODEN
1-1(6.13) Mark Hurtubuise (Esa Pirnes, Marcus Nilsson)
2-1 (13.35) Mattias Janmark (utan assist). Spel 4 mot 5.

TREDJE PERIODEN
2-2 (13.20) Johannes Salmonsson (Chad Kolarik, Jonas Almtorp)

FÖRLÄNGNING
-

STRAFFAR
2-3 GWG Pär Arlbrandt.

SKOTTEN I MATCHEN:  22-32  (12-10, 8-9, 2-8, 0-4, 0-1)

 (Janmark sätter 2-1 ur en galet snäv vinkel. FOTO JESPERZERMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
2-1 målet! Satan i gatan vilket mål – i boxplay dessutom. Mattias Janmark tar pucken i eget sarghörn, åker diagonalt över hela isen, drar ifrån alla LHC spelarna, lurar upp de på läktaren, kommer ensam med Andersson, tar ett skär till och lurar ut honom ur buren och lägger sedan pucken, bakom ryggen på LHC-målvakten, längs med mållinjen och via bortre stolpen in i mål. Ur ett minst sagt snävt läge. Veckans mål alla gånger om.
Efter målet ser han dessutom ut som, jahaja. Fixat. No biggie.


(AIK backade hem i tredje, ingen bra taktik visade det sig. . FOTO WWW:HOCKEYMEDMARIEHALLMAN:SE)


FRÅGETECKNET?
Vem kom på den korkade idén att låta AIK spela SHLs enda match för dagen samtidigt som det är guldstrid i fotboll för AIK mot IFK Göteborg borta? Snacka om att döda den här matchen stämningsmässigt redan från början. Det sägs att AIK inte fick spela hemma i torsdags pga Bajens match mot Gais men det hade ju kunnat lösas enkelt, med en bortamatch för AIK i torsdags. Och en annan utbruten match i dag om man ville ha en match. Lider med AIK som tappade pengar på detta. Trist också för spelarna på isen.


 (Esa Pirnes prickar stolpen. FOTO JESPERZERMAN.SE)

NOTERAT:
Finländske fantomen Teemu Ramstedt var hemma magsjuk och därmed splittrades AIKs heta förstafemma. Tränarna valde att sätta in junioren Michael Lindqvist – som förra matchen hade 2,53 i istid bredvid Mattias Janmark och Björn Melin. Funkade ok. Janmark och  Melin ångade på rätt bra även i den formationen.

Derek Joslins skott och hårda jobb är värt uppmärksamhet! Han är riktigt bra i pp, styr bra, har ett stenhårt direktskott och skjuter gärna. Stolpträffen med matchuret på 19.59 i andra var så nära det bara gick. Joslin hade även ett skott som snuddade stolpen i första. Och så det här fina spelupplägget i pp. Får han vara hel blir han viktig för AIK.

 (Janmark glöder. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Janmark var faktiskt nära att göra ett mål till i boxplay. Nu blir jag tjatig men det är en fröjd att se den grabben lira hockey!

Nye AIK- backen Brett Carsson är STOR. Men såg också lite kantig ut. Inte sådär jättetajmad men det kanske måste till några matcher innan det sitter. Antar jag. Såg ut att ha vilja och bra intentioner i alla fall.

SKADELISTAN: Teemu Ramstedt (magsjuk), Fredrik Svensson (rygg).

 (Fredrik Carlsson täcker skott. FOTO JESPERZERMAN.SE)

OCH SÅ EN SAK TILL:
AIK fick kämpa i tredje för att hålla undan och fastnade mentalt i att backa hem och fick sedan slå ifrån sig istället för att skapa. Lite bättre  hade inte skadad men det måste man jobba sig till. Bara att kämpa!


(Hamberg räddar under förlängningen. Men det hjälpte inte. FOTO WWW:HOCKEYMEDMARIEHALLMAN:SE)

Citatet
”Jag fick pucken och skulle panikskjuta lite i sista sekunden och fick splitter från klubba in i fingret. Det fläkte bort lite skinn och lite blandat”.
(Linköpingsbacken Jonas Junland  fick en minst sagt ovanlig skada i slutet matchen. Verkar som han tog det det med god ro.

LAGUPPSTÄLLNINGAR O HIGHLIGTS hittar ni här:  


Inga kommentarer: