torsdag 26 september 2013

"Vi straffar oss själva genom brutalt onödiga utvisningar"

(Stefan Nyman. FOTO JOHANNA LUNDBERG/ARKIVBILD)

Det finns utvisningar som kommer mer olägligt än andra. Eller snarare effekterna av utvisningarna. Djurgården hade två såna dubbelt jobbiga utvisningar mot Mora. Det räckte för att falla på eget grepp.

– Vi straffar oss själva genom att ta utvisningar i dumma lägen, konstaterar assisterande tränaren Stefan Nyman.


Om Djurgården såg sega ut mot Almtuna senast så var det helt annat spel i tredje bortamatchen på rad, nu i Mora. Djurgården hade 1-0 efter två perioder, hade ägt spelet mestadels och kunde ha stängt matchen flera gånger om.

– Första perioden var som vi hade väntat oss. Vi visste att Mora skulle komma ut och vara aggressiva, det hanterade vi på ett bra sätt utifrån vår gameplan. I andra dominerar vi händelserna fullständigt. Vi har bra rörelse, bra pucktempo, flyttar ner pucken i anfallszonen och är där i princip hela tiden. Vi är bra, det är bara vår effektivitet som gör att vi inte leder med större siffror eller punkterar matchen, analyserar Nyman.

I tredje vände Mora matchen helt:

– Vi har ett pp, efter det får Mora en slumpchans som vi ger dem och när de får 1-1 så får de energi. Sedan drar vi på oss två onödiga utvisningar i två helt ofarliga lägen där de har pucken i hörnet. Vi straffar oss egentligen själva genom att ta brutalt onödiga utvisningar.

Det Stefan Nyman syftar på är dubbelutvisningen i mitten av tredje där Sam Lofquist och Philip Holm båda åkte ut två minuter för fasthållning respektive checking from behind när matchklockan stod på 47.01. Holm fick även en personlig tia för missconduct

Med fem sekunder kvar av dubbelutvisningen kommer Moras 2-1 mål genom Mikael Vikstrand.

Mikael Ahlén kvitterar med bara 37 sekunder kvar till full tid och Djurgården såg ut att vara på gång igen. Men först åker Henrik Eriksson ut – bara fjorton sekunder in i förlängningen för en hårt dömd fasthållning och just som Djurgården klarat det underläget kommer nästa. Två minuter på Philip Holm för fasthållning även han.

 – Vi spelar bra i tre mot fem i första läget där, är bara fem sekunder från att klara av det så kommer 2-1 emot oss. Efter det är det jakt igen på att få in en kvittering. Vi ger inte upp och vi är det bättre laget – sett över 60 minuter men vi straffar oss själva genom att ta utvisningar i dumma lägen. Vi måste vara kyligare i situationer som inte är farliga överhuvudtaget, analyserar Nyman och fortsätter:

– I sudden drar vi på oss två utvisningar till, efter varandra och till slut orkar vi inte hålla emot, fast vi spelar bra i numerärt underläge. Vi orkar bara inte och de får den här segerpucken (3-2) som jag tycker att vi ger dem. Vi måste lära oss hantera de här situationerna, vi måste hitta ett sätt att vinna de här bortamatcherna som vi inte klarar av att vinna idag. Nu är det en give away – det är för dåligt. Vi gör ändå en bra bortamatch men är inte tillräckligt kyla i de här lägena som pratar om.

Hur tränarna kommer agera för att få en annan noggrannhet i spelet ville inte Stefan Nyman inte berätta.


– Det tar vi internt! Men det handlar om att vinna matcher och så här vinner man inte! De här utvisningarna leder inte till något bra men vi får lära oss av misstagen, lära oss värdera lägena bättre och gå vidare. Vi gör trots allt en bra match så vi får se nyktert på vad som är rätt eller fel och vi vet mycket väl vad som är fel.

2 kommentarer:

Gnagetmannen sa...

Underbart att läsa den allsvenska tabellen. dif redan nu avhängt från kvalserieplatserna och det är bara en tidsfråga innan laget också är avhängt från playoffplatserna.

Ner och upp. Upp och ner. dif ser vi aldrig mer. Snart derbyn mot bajen-vraken i ettan.

Marie Hallman sa...

Gnagetmannen: lite tidigt att summera säsongen redan nu va? ;)