tisdag 3 september 2013

Hockeyallsvenskans upptaktsträff

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Upptaktsträff för Hockeyallsvenskan i dag (måndag). Alla var där (även om SSKs tränare Johan Strömwall fastnade i trafiken och missade lagfotot. Och här har ni dem... (ja nästan alla då) tränarna i respektive matchtröja.
(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

BIK Karlskogas lagkapten Martin Thelander bjöd (inte helt oväntat) på sig själv och konstaterade - apropå en fråga varför så många trivs så bra i BIK att:


"Det är lite skumt i och med att vi bara har ett uteställe och samlingspunkten är ICA Maxi"


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Han konstaterade även att " När vi super, då super vi. När vi tränar så tränar vi" vilket blev dagens mest använda citat i media...


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Svenska spel levererade oddslistor. SSKs fynd Jason Gregoire var till min förvåning en bra ner på listen över tänkbara poängkungar med höga 20.00 i odds. Han borde givetvis stå mycket lägre. Micke Nylander tippas bli poängkung och William Nylander fanns på plats 6. Unikt blir det hur som helst om båda landar på topp tio.(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

 Rögle ansågs allmänt vara den stora favoriten i serien när jag frågade runt men även Djurgården nämndes som ett av topplagen, liksom Malmö. Almtuna och Asplöven var de lag som de flesta nämnde som tänkbara bottenlag.


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Karlskrona har värvat Nick Angell och även gett honom kaptensbindeln. Ett våga val på en spelare som inte har spelat hockey professionell på hela senaste säsongen men det visade sig att Angell, förutom att jobba som börsmäklare, tränat en del ändå. Han berättade att han spelat (typ korphockey) på andra sidan pölen vid sidan av börsmäklandet och såg verkligen tränad ut. Blir intressant att följa honom.


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Hockeyligans vd Stefan Bengtsson presenterade en del nyheter, bland annat (enligt honom då) bättre och mer genomarbetade sändningar från de matcher som HockeyAllsvenskan själv producerar. Vi får se, upp till bevis!


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Men ännu mer intressant, tyckte statistiknörden i mig, var det system med en spelartracker, där man via ett chip kan följa ALLT som en spelare gör under en match som HockeyAllsvenskan jobbar på tillsammans med ett företag som heter Impleo. Kan låta lite nördigt att utöver istid och annat kunna se exakta åkvägar i varje byte med vad fan... Vi som älskar detaljer skulle älska det. Nu är det inte säkert att det blir av men jag hoppas!


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jag ägnade större delen av upptaktsträffen åt att göra egna intervjuer för Viasat, som kommer användas senare. Slänger in en länk senare om det hamnar på nätet också!


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Torsdag 12 september smäller de, då är det dags för första nedsläpp i HA för säsongen 2013-2014. Jag tror det blir minst lika jämt och spännande in i det sista nu som förra säsongen. Tippa? Har inte hunnit, nästa vecka. Kanske. Känns sjukt svårtippat.Inga kommentarer: