tisdag 24 september 2013

Almtuna straffade Djurgården på halvfart

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

ALMTUNA- DIF 3-2 e straffar (0-1, 2-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Plats: Gränby islada.
Matchen:  MM+
Målvakterna:  Johannes Jönsson, Almtuna 92% och Adam Reideborn, DIF 89,66%
Publik:  2 157
Domare:  Mikael Lindqvist

BÄST I DIF
MMM  Dustin Johner, f
MM  Nils Andersson, b.
 Micke Ahlén, f


BÄST I ALMTUNA:  Jesper Olofsson, f.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1(15.49) Dustin Johner (Steve Saviano, Nils Andersson) Spel 5 mot 4.

ANDRA PERIODEN
1-1  (11.48) Jesper Olofsson (Erik de La Rose, Joakim Högberg) Spel  5 mot 4.
2-1 (14.37) Victor Rollin Carlsson (Fredrik Sandgren, Jesper Olofsson)
2-2 (18.48) Dustin Johner (Steve Saviano, Markus Ljungh) Spel 5 mot 4

TREDJE PERIODEN
-

FÖRLÄNGNING
-

STRAFFAR
3-2 GWG Victor Rollin Carlsson

SKOTTEN I MATCHEN:  29-25  (6-13, 9-6, 12-5, 1-1, 1-0)

UTROPSTECKNET!
Vilken rökare som Dustin Johner fick till när Djurgården tog ledningen i pp i slutet av första. Men det ska även noteras att Micke Ahlén gjorde ett briljant jobb med att skymma. Kombon raketfart och en stor vägg i form av Ahlén gjorde det omöjligt för Jönsson att ta pucken.

FRÅGETECKNET?
Var fanns farten och känslorna mot Almtuna? Tabelljumbon drog ner tempot i matchen och Djurgården lyckades inte sätta emot och växla upp utan åkte med i den sänkta farten. Och det tjänade man inte på. Man kan ju undra varför det är så svårt att sätta tempot själv i en del matcher. Jag har inget svar på det på men Djurgården spelar helt klart bättre i högre tempo, så där finns en del att jobba på.

NOTERAT:
Djurgården har låtit målvakterna stå varannan match under försäsongen och de inledande tre matcherna men den rotationen bröts i den här matchen då Adam Reideborn – som stod senast mot Västerås – fick nytt förtroende mot Almtuna som är hans gamla lag.

Almtunas Jesper Olofsson är en härlig spelare att se på. Mot Djurgården gjorde han 1-1 för Almtuna och spelade fram till 2-1 för Uppsalalaget. Kommer vara viktig för Almtuna. Uppsalalaget saknade för övrigt målvakten Erik Hanses. Han  har en mindre knäskada och ersattes av Örebrolånet Jönsson som gjorde en kalasmatch.

Alltså det här med straffar. Man kan inte påstå att det var någon sprakande tillställning att se på när matchen avgjordes med en straffläggning. Lagen la fyra straffar var, Victor Rollin Carlsson var den enda som nätade. Alla fyra Djurgårdssskyttar försökte trassla in pucken till höger om målvakten, alltså vid Jönssons vänstra skridsko, nere vi stolpen. Alla fastnade på bladet där, typ. Konstigt att ingen testar något annorlunda. Sedan är det långsam slalomkörning hela vägen fram. Funkar sällan.

OCH SÅ EN SAK TILL:
Det här var inte årets höjdarmatch för DIF men ska man se en ljuspunkt så är det att man har två tunga kedjor som skapar chanser och gör mål. När kedjan med Eriksson, Guter och Sörensen har en tyngre dag som mot Almtuna kliver kedjan med Johner, Ljung och Saviano fram. Och vice versa. En detalj som kan bli en viktig faktor framöver.

Citatet
”Almtuna var hungrigare än oss och kämpade bättre. Det är bara att gratulera Almtuna, de var värda segern”
(Djurgårdstränaren Tony Zabel var ärlig på presskonferensen efter matchen)


LAGUPPSTÄLLNINGAR:hittar ni här 

Inga kommentarer: