tisdag 24 september 2013

"Vi gör noll mål på bortaplan, då är det en solklar torsk" UPPDATERAD

"Energifattigt, alla var inte med i båten, vi försökte skaka liv i laget men det gick inte". Orden är inte mina utan SSK-tränaren Johan Strömwalls kommentarer efter att Södertälje förlorat med 0-3 borta mot Troja Ljungby.

Det var även Strömwall som sa det som står som rubrik: "Vi gör noll mål på bortaplan, då är det en solklar torsk"


Lite uppgivet låter det och lite uppgivet känns det. Redan?! Herregud det har inte gått  många matcher och så  här får det inte låta och vara efter bara  några matcher. Det borde osa revanschlusta runt hela laget eftersom det  inte alls har gått som man vill. Nu går ju alltid resultat emot här och där men värst av allt  - lagspelet funkar inte alls av det jag har sett. Det låter inte som att någon är nöjd med spelet heller och då är det ju verkliga problem.

Nu vet man inte hur mycket frånvaron av Sonntag, Gregoire och Valery Trabucco påverkar men hålla energin under match ska ju gå även utan de tre spelarna. Mot Troja sköt SSK hela .... tre?! Skott i första. Troja sköt 18. Undra på att SSK-målvakten Niklas Lundström fick jobba utav bara den.

Jag hann tyvärr inte se reprisen riktigt, såg den med ett öga när jag gjorde något annat men totalintrycket var ett blekt och trött SSK.  Finns ju fördelar med det = det går att rätta till. Frågan är hur. Vad fattas? Hur har man hamnat snett in i  det? Är det en tillfällig dipp?

Det är egentligen bara laget som kan vända energinivån i gruppen. Jag tror de är medvetna om det och ibland behövs det så lite för att få en knuff åt rätt håll. Kanske kan en comeback av Jason Gregoire på torsdag bidra, han är (enligt Länstidningen) spelklar till hemmamatchen mot BIK. Gästerna spelar med mycket känslor, det borde få fart på SSK.

MATCHFAKTA
PERIOD ETT
-

PERIOD TVÅ

1-0 (05.08) Hampus Gustafsson (Ziga Pavlin, Jacob Berglund)

PERIOD TRE
2-0 (55.19) Henrik Eriksson (Istvan Bartolis, Johan Andersson)
3-0 (18.33) Vincent Rocco

Skotten i matchen: 42-20 (15-3, 18-9, 9-8)
Målvakterna:: Niklas Lundström, SSK 92,86 % och Christoffer bengtsberg 100%

Inga kommentarer: